kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik weet dat Jezus Zijn leven voor mij gaf, maar ik kan me niet bekeren'

"Ik weet dat Jezus Zijn leven voor mij gaf, maar ik kan me niet bekeren, iedere keer mislukt het weer! Ik walg echt van mezelf. Ik durf niet meer te zeggen dat ik geloof, omdat ik me schaam voor wie ik ben. Hoe kan het dat ik nooit compleet bekeerd word of me niet volledig bekeer? Ik snap dat bekering van mij moet komen, maar kan God mij niet heiligen?", vraagt een vragensteller zich af in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Mag ik je uit de droom helpen?", antwoordt Raymond Warnaar. "De afstand tussen de dagelijkse dingen waar je steeds tegen aan loopt en de vreugde en heiligheid die God van jou verlangt, is onoverbrugbaar! Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw vrienden en ook voor mij. We willen en we kunnen niet leven zoals God dat van ons vraagt. Onmogelijk! Al zitten we achttien, dertig of vijftig jaar in de kerk met een serieus gezicht, we brengen er echt nog steeds niets van terecht. Helemaal niets!

God heeft de wereld zo liefgehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het eeuwige leven ontvangt. Alleen de Heere Jezus is volmaakt gehoorzaam en gewillig geweest, om zo de onoverbrugbare afstand veroorzaakt door onze zonden en ongehoorzaamheid, weg te nemen. Hij was en is een vriend van hoeren en zondaren. Terwijl de nette en vrome mensen Hem daarom uitlachten, bekritiseerden en afstand hielden, bezocht Hij de zondaren en at Hij met hen.

En al die zondaren die daadwerkelijk in Hem geloofden bleven zondaren, maar met een hart dat verlangde naar Jezus, naar Zijn vreugde, naar Zijn vrede en naar Zijn heiligheid. Zoek ze maar op in de Bijbel en lees hun levensverhalen van verlangens en struikelingen: Sara, Jacob, Rachel, Simson, David, Petrus, Maria, Levi, de vrouw uit Samaria, Paulus, enzovoort."

De directeur van NET Foundation roept de vragensteller op om Psalm 103 te lezen. "Een psalm van David waarin hij tegenover zijn eigen stoffige beperkingen en zonden, de oneindige hoogten, liefde en heerlijkheid van God benoemt. Hij begint en eindigt deze psalm met een diepe lofprijzing, waar ik ook graag dit antwoord mee afsluit. Want alleen door naar God te kijken en Hem te bewonderen, ontvang je het echte en eeuwige leven."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

c
Zo herkenbaar. Probleem is dat de vragensteller toch het zelf wil behalen. En dat gaat nooit lukken. Heiliging komt na de bekering. Geef volledig je leven aan Jezus dus ook je pogingen om tegen de zonde te vechten. heb zelf ook jaren gevochten tegen zonde. altijd een teleur stelling. totdat ik het niet meer wist en alles bij Jezus voeten neer gooide en hem in mijn hart toe gelaten heb. En dat is voor de mens een hobbel alles loslaten niks komt van ons ook niet die bekering door de kracht van Jezus overwin je want hij heeft op golgotha gewonnen.
Je kunt pas Gods wil doen als de Heilige Geest in je woont. Door de Geest kan je je wel bekeren en de zonde nalaten! Zonder die kracht Gods is bekering niet mogelijk en val je telkens weer in dezelfde zonden. Een truc van de tegenstander: steeds weer bidden om vergeving, steeds weer dezelfde nederlagen. Dat is niet van God. Hij wil alleen maar jouw redding.
W
Formulering van een probleem die typisch is voor 'die hoek', kan geen toeval zijn, de leer en zijn vrucht. Ja, wij moeten ons bekeren, dat is onze verantwoordelijkheid, de doop is hierbij het belangrijkste publieke statement van gehoorzaamheid (belijdenis). Dan mogen wij aanspraak maken op de belofte van

zijn Geest (het zijn in Christus) en dan kan het overwinningsleven echt een aanvang nemen.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!