Samuel Lee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Theoloog des Vaderlands geschokt door gruwelijk incident lesbische vluchteling: "Waar zijn de christenen?"

Vorige week werd een lesbische vrouw in asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze overgoten met kokend water. "Mensonwaardig", reageert de geschokte Samuel Lee op zijn Facebookpagina. De Theoloog des Vaderlands verbaast zich over het feit dat christenen stil zijn over dit gruwelijke incident.

Een Nigeriaanse bewoonster van het azc in Gilze had haar vriendin op bezoek, een bewoonster van een azc in Friesland, schrijft de NOS. Tijdens een ruzie werd het stel uitgescholden voor 'stomme lesbiennes'. De leiding van het azc kon niet voorkomen dat de bezoekster met kokend water werd overgoten. Haar vriendin werd geslagen. Inmiddels zijn een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Nigeria aangehouden in verband met hun betrokkenheid hierbij.

"Niemand, niemand en nogmaals zeg ik niemand moet vanwege zijn of haar geaardheid, geloof of mening op deze manier behandeld worden. Als christen betoog ik mijn medeleven met de mevrouw die zo een gruwelijkheid moest meemaken. Ik sta ook op voor al de anderen die op een gruwelijke wijze behandeld, vermoord of geëxecuteerd worden, alleen maar vanwege hun geaardheid."

"Waar zijn de christenen?", vraagt Lee zich af. "Door vroomheid en wetticisme hebben wij (ik generaliseer) een grote groep mensen van ons vervreemd. Ik weet dat sommige medechristenen, vooral mede pinkster broeders en zusters, mijn woorden niet zullen accepteren en mij zien als een afvallige. Dat is dan maar zo! Mijn armen zijn open en dat heb ik van Jezus geleerd."

CIP.nl sprak onlangs met Samuel Lee. Lees: Theoloog des Vaderlands wil af van Hollywood-christendom: "Tijd voor een nieuw verhaal".

Reacties

c
Deze mening vind ik onterecht. Dit is al vaker aangekaart christenen, anders geaardheid en ander gelovigen worden ook in AZC onderdrukt door het geloof van de Islam. Maar als je dat zegt ben je een racist. En dit zijn de vruchten als we niet kritisch mogen zijn.
K
Het klopt dat veel christenen (protestanten en katholiekeen net zo erg) zich graag verschuilen achter wetticisme. Anderszijds is het niet eenvoudig om betekenisvol te reageren op dit soort gebeurtenissen.
E
het waren dus zwarte rasgenoten die deze gruwel deden? Tja, heeft niets met pinkster of christen zijn te maken, maar optreden van de politie en overheid

Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!