israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 augustus 2020 door Redactie

Archeologen vinden in Jeruzalem gebouw uit tijd van koning Hizkia

In het zuiden van Jeruzalem hebben archeologen een groot gebouw opgegraven. Het gebouw zou afkomstig zijn uit de tijd van koningen Hizkia en Manasse, twee bekende Bijbelse figuren. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Het gebouw is in de directe omgeving van de Amerikaanse ambassade opgegraven en lag destijds enkele kilometers ten zuiden van de stad in een gebied waar onder meer olijven en druiven werden verbouwd. Ook werd er wijn geproduceerd. Bij de opgraving werden dan ook 120 handvaten van kruiken gevonden. Op sommige van deze handvaten stonden namen.

Volgens de archeologen zijn er aanwijzingen dat het om een gebouw gaat waar voedsel werd opgeslagen. Er werden ook figuren van klei gevonden zoals vrouwen, dieren en ruiters. Wellicht werden deze voor de afgoderij gebruikt waar de Bijbel met grote regelmaat over schrijft.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Als ik m'n leven kon herbeginnen studeerde ik voorzeker geschiedenis of archeologie. Het moet heerlijk zijn om te graven in het verleden, zeker in Bijbelse plaatsen en streken. Vaak ook heeft de archeologie vondsten gedaan die Bijbelse feiten en gebeurtenissen onderstreepten of licht lieten schijnen op bepaalde Bijbelteksten. Mooi toch?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!