John MacArthur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 augustus 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse voorganger aangeklaagd na organiseren kerkdiensten tijdens coronacrisis

Voorganger John MacArthur moet voor het gerecht komen, omdat hij de coronamaatregelen rondom kerkdiensten heeft genegeerd. De voorganger ontvangt volgens de Christian Post persoonlijk juridisch advies van de advocaat van Trump, Jenna Ellis. "Ik sta stelling achter Grace Community Church en voorganger MacArthur in de Bijbelse waarheid en het beschermen van de Amerikaanse kerk op basis van onze grondwet", aldus Ellis.

De voorganger wordt door de gemeente van Los Angeles bedreigd met een boete van duizend dollar per dag of een arrestatie, mocht MacArthur zijn kerkgebouw open houden voor diensten. Het is in Californië wegens het coronavirus verboden om binnendiensten te houden. Diensten in de open lucht zijn echter wel toegestaan.

"Nooit eerder heeft de regering het territorium binnengedrongen dat onze Heer Jezus Christus toebehoort. We kunnen elkaar niet ontmoeten, we mogen niet aanbidden, we mogen niet zingen. De regering heeft niet de macht om ons deze dingen te verbieden", stelt voorganger MacArthur.

Lees het volledige artikel

Reacties

c
het is natuurlijk wel moeilijk te begrijpen dat abortus klinieken openblijven en de bewegingen van Back lives matter gewoon door kunnen protesteren met duizenden mensen op straat wat ook vernield en rebelleert tegen de politie. En kerken moeten dicht blijven. En met buitendiensten ik weet niet of het mogelijk is of het buiten kan?
Heeft deze voorganger Romeinen 13 uit z'n Bijbel gescheurd? Waarom hou ik me rigoureus aan de regels? Uit liefde voor mijn naaste. Dat is de essentie. Ik wil niet dat iemand door mijn toedoen besmet wordt. Christenen zouden juist het voorbeeld moet geven. Filippenzen 2:4 : "Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander". Kan het nog duidelijker?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!