satanistische kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 augustus 2020 door Nienke Alblas

De Satanistische Tempel betitelt abortus als 'religieus ritueel'

De Satanistische Tempel noemt abortus officieel een religieus ritueel. Vrouwen die een abortus uitvoeren worden opgeroepen tijdens de handeling te zeggen: "Dit is mijn lichaam, dit is mijn bloed; in mijn naam, is het volbracht." Hiermee wil de satanistische beweging religieuze vrijheid gebruiken om het recht op abortus te behouden, zo meldt de Christian Post.

De Satanistische Tempel is een Amerikaanse satanistische geloofsbeweging. Binnen de beweging is individualisme erg belangrijk. Volgens de Satanistische Tempel is abortus een religieus ritueel dat belangrijk is voor hun geloof. "Het ritueel schenkt ons troost en staat voor lichamelijke autonomie en eigenwaarde." De groep voegt hieraan toe dat ze "alles zullen doen om te verzekeren dat de religieuze rechten van de leden van onze geloofsbeweging worden beschermd en dat zij in het eerste trimester van de zwangerschap per direct toegang hebben tot het uitvoeren van abortus. Hiermee gehoorzamen zij het gebod: 'Gij bent uw eigen meester.'" 

Er is een brief met de omschrijving van de manier waarop de vrouwen de abortus willen laten uitvoeren die zij mee kunnen nemen naar de kliniek. De kliniek is verplicht om de abortus uit te voeren op de gevraagde wijze, omdat het praktiseren van het geloof wettelijk verplicht is gesteld.

De woorden die de vrouwen moeten zeggen tijdens de abortus zijn een spottende versie van de woorden die Jezus sprak over Zijn verzoeningsoffer tijdens Zijn laatste avondmaal. In een video wordt het 'ritueel toegelicht en worden vragen over de uitvoering beantwoord. Zo wordt er door de satanisten gesteld dat de verplichte bedenktijd voor het uitvoeren van de abortus in strijd is met de religieuze wetgevingen. "Geen mens mag worden weerhouden van de deelname aan de heilige communie", stelt de vrouw in de video.

"Er mag geen beperking worden gelegd op het praktiseren van je geloof zonder overtuigende redenen", aldus de Satanistische Tempel. Andere wettelijke verplichtingen in Amerika rondom abortus worden aangevochten door de beweging. Zo willen zij de leden van hun 'tempel' vrijzetten van het verplicht luisteren naar de hartslag van de foetus, de verplichting tot het cremeren of begraven van de foetus, het leesmateriaal, het verplichte gesprek en onnodige medische echo's.

Lees het volledige artikel

Reacties

Hoe innerlijk ziek kunnen mensen toch zijn (geworden). Vooral is het ook zo schokkend omdat op een spottende wijze misbruik wordt gemaakt van de woorden die Jezus tijdens Zijn laatste avondmaal sprak over Zijn verzoeningsoffer.Men wil dat de ‘religieuze' rechten van de leden van deze (‘geloofs”?)beweging worden beschermd, maar het ongeboren kind heeft kennelijk geen rechten, zelfs niet op leven.

c
Er komt steeds meer duisternis zichtbaar om ons heen. blijf je voeden met de Geest en Woord want het kan zomaar zijn dat het nog donkerder gaat worden en je vrijheid afgenomen wordt net als in China en de rest van de vervolgde landen. En misschien is corona wel een voorproefje. Wat er in die tijd gebeurt is kun je eigen spiegelen. Ging mij geloof achteruit doordat ik niet meer naar de kerk kon gaan. Of bleef het op peil omdat je zelf al stille tijd nam om het woord te bestuderen waardoor je door stille moeilijke tijden heen komt.

P
Zo openlijk vanuit je hart zich van Jezus af te keren en je op een satanisch manier laten verleiden is een zonde tegen de Heilige Geest waar vergeving niet mogelijk is of anders gezegd door je verharding wil je niet meer anders. Van belang is dat we als christenen verzetten tegen de duivel door bidden en door ons gebed wordt hij bang en zal menig weerhouden voor afgoderij.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!