Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2020 door Israël en de Bijbel

Een nieuwe Bijbel voor Jacques Brunt

Jacques Brunt is bijbelleraar en evangelist in hart en nieren. Spreken over Jezus is zijn passie. In iB Podcast praat Israël en de Bijbel met hem over Israël en waarom het Joodse volk zoveel voor hem betekent.

De twijfel van Jacques of de kinderdoop daadwerkelijk in de plaats is gekomen van de besnijdenis is de start van een lange en grondige zoektocht. "Binnen de kerk waartoe ik toen behoorde, ging ik vragen stellen. Maar ik kreeg nauwelijks antwoorden. Sterker nog, überhaupt geen antwoord. Het was gewoon de leer. Punt uit.”

Maar daar neemt Jacques geen genoegen mee en hij besluit om zelf op onderzoek uit te gaan. “Zo kwam ik uit bij de verbonden; de lijn van Abraham, Izak en Jakob ging voor me leven, hetzelfde geldt voor de beloften en de profetieën met betrekking tot Israël, het volk en het land. Geleidelijk kreeg ik zicht op de lijn van Gods plan met Israël, het volk en het land.”

Door de andere en nieuwe inzichten krijgt Jacques een compleet nieuwe Bijbel. Intussen heeft het thema Israël al vele jaren een zeer prominente plek in zijn leven. “Vroeger dacht ik: de één spaart postzegels en de ander is met Israël bezig. Ik ben bevoorrecht dat ik als heiden deel in de voorrechten, die allereerst voor het Joodse volk bestemd waren.”

De podcast is vanaf te beluisteren via www.israelendebijbel.nl of je favoriete app.

In de volgende iB Podcast met Jacques Brunt praten we over 'Paulus' intense verdriet over het ongeloof van Israël. Wat kunnen of moeten we hiervan leren?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen