Albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 juli 2020 door Albert van der Heide

Het kwade overwinnen

Onze wereld is vol onrust. We zitten middenin een transitiefase. Het licht, zal lichter worden en het duister zal nog duisterder worden. Een wereld waarin controle, angst en haat grotere vormen aanneemt, maar het Koninkrijk van Jezus Christus, met vrede, vreugde en gerechtigheid (Rom 14:17) ook sterker zichtbaar zal worden.

'Word niet overwonnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.’ (Rom 12:21)”

Onze weg bij God vandaan begon met het eten van de vrucht van de boom die ons kennis gaf van goed en kwaad. (Gen 2:16,17 / Gen 3:5) Kennis waar we feitelijk niet voor waren gemaakt om deze te kunnen dragen. Daarom waarschuwde God ons, om niet van die boom te eten.

Sinds dat moment zijn we als mensen voortdurend aan het oordelen, beoordelen, veroordelen. We kunnen niet anders. Wij zijn goed, hun zijn slecht. Ik doe goed, jij niet. We wikken en wegen, zoeken en vervloeken.

En God, die de harten ziet, Zijn ogen gaan rond in deze wereld en zien vanuit Zijn Heilige uitgangspunt, vindt Hij niemand die echt goed doet. (Rom 3:10-23)

Maar het tegengif wat God geeft is genade. Het enige effectieve medicijn. Want plotseling wordt ons kwaad vergeven. Draagt iemand anders onze schuld en gaat niet meer om goed ‘gedrag’ maar om een liefdesrelatie. Net zoals het was voordat we van die boom aten.

En het is Gods wil dat we die genade niet alleen ontvangen. Maar dat we die genade ook onderling gaan toepassen. Zodat de bittere en zure nasmaak van de vrucht van kennis van goed en kwaad, zal verdwijnen.

Zo mogen we het kwade overwinnen door het goede. We mogen de roep van liefde uit de hemel echoën in deze wereld. En vanuit de overvloed van een Hemelse Bron is ons antwoord op haat, genade en liefde. Ons antwoord op pijn is heling. Ons antwoord op afwijzing is omarmen. Ons antwoord op verdriet is troost. Ons antwoord op chaos is vrede. Ons antwoord op narcisme is vreugde. Ons antwoord op onrecht is gerechtigheid.

Ga staan in waar God je voor geroepen en toegerust heeft. Ga staan in de liefde!

Reacties

T
De meeste mensen realiseren zich niet wat rondom hen is! Daarom verwijst de Bijbel naar de geestelijke wapenrusting. 12Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren, boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen. 13Bewapen u dus met al Gods wapens om u te kunnen verdedigen als de vijand aanvalt.(HetBoek) ://www.youtube.com/watch?v=ax5EgdGq_NY

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events