Cycle for Hope
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2020 door De Hoop ggz

Cycle for Hope: omzien door afzien

In september worden alle tochten van Cycle for Hope gereden. In die maand gaan bijna 300 fietsers bijzondere uitdagingen aan.

Op 11 en 12 september wordt de spectaculaire MTB-marathon gehouden. Vanaf Recreatiepark ’t Veluws Hof in Hoenderloo gaan mountainbikers alleen of in estafette de uitdaging aan om zes, twaalf of een etmaal lang te fietsen, of het aantal uren dat bij hen past. Door de bossen is een afwisselend, pittig parcours uitgezet. Voor kinderen en jongeren is er een speciaal parcours. Daarnaast worden op 12 september, ook vanuit Hoenderloo, verschillende Toertochten gehouden van 50 tot 150 km. Voor vrouwen die er graag samen op uit gaan is er een Ladiesride.

Op 24 september start Rondje Nederland. Gewoonlijk rijden teams in estafette heel Nederland door, een tocht van maar liefst 1.200 kilometer, die ze in 48 uur afleggen. Sommige teams zullen dat ook dit jaar doen; andere teams gaan vanwege de coronamaatregelen vanuit een vaste locatie, die zij zelf uitkiezen, de uitdaging aan om 48 uur met elkaar te fietsen.

Op 26 september wordt vanuit Dordrecht de Cycle for Hope Toertocht 200 km verreden. De route voert richting Zeeland. Ook bij de Toertocht zoeken de fietsers hun eigen grenzen op.

Waarom gaan ze deze uitdagingen aan? Voor de cliënten van De Hoop, de ggz-instelling voor verslaving en psychiatrische problematiek in Dordrecht. Met hun afzien zien de fietsers om naar de cliënten: ze laten zich sponsoren en zorgen er zo voor dat bijvoorbeeld de inloophuizen van De Hoop open kunnen blijven, waar eenzame en dakloze mensen een veilige plek vinden. Inschrijven voor de Toertocht kan nog, via deze website. Op deze site is het ook mogelijk om de fietsers te sponsoren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.