janet visser levend geloof
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

12 augustus 2020 door Nienke Alblas

De Urkse Janet durfde geen belijdenis te doen: "Ik deed mijn best om God te behagen"

Janet Visser is geboren en getogen op Urk. Ze ging altijd naar de kerk, maar voelde zich vooral verplicht om met het geloof bezig te zijn en goed te leven. "Ik was bezig met het geloof om God te behagen, maar niet om Hem te leren kennen", vertelt Janet.

"Ik probeerde zelf te werken om God te behagen, maar faalde elke keer opnieuw. Toen had ik een gesprek met mijn tante die aan mij vroeg of ik in God geloofde. Ik antwoordde haar dat dat zo was. Haar reactie was dat ik dan volgens haar belijdenis kon gaan doen." Hier was Janet verbaasd over, want ze zag dat ze nog veel verkeerde dingen deed. Toen pakte de tante van Janet de Bijbel erbij en ze bladerde naar Johannes 3 vers 16.

"Ze las: 'Want al zo lief had God de wereld, dat ieder die geen zonde meer doet en geloofd niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.' Ik moest lachen, omdat dat niet was wat er staat. Er staat namelijk: 'Opdat ieder die in hem gelooft, niet verloren gaat maar een eeuwig leven heeft.' Dit maakte mij blij in mijn hart. Ik hoefde dus alleen maar te geloven. Het is echt zo makkelijk!"

Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!