archeoloog jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2020 door Nienke Alblas

Unieke archeologische vondst uit Eerste Tempel-periode in Jeruzalem

Archeologen in Jeruzalem hebben overblijfselen van gebouwen uit de tijd van de Eerste Tempel gevonden. Nathan Ben-Ari werkt mee aan het archeologische onderzoek. "Dit is een van de meest betekenisvolle vondsten uit de tijd dat Joodse koningen in Jeruzalem regeerden", vertelt hij aan The Times of Israel.

In de stenen van het gebouw staan afdrukken van zegels. Volgens de archeologen laat dit zien dat de gebouwen voor administratieve doeleinden werden gebruikt. De overblijfselen zijn gevonden op drie kilometer van de oude stad van Jeruzalem. Waarschijnlijk werd de plek in gebruik genomen in de laatste eeuwen van de Israëlische monarchie.

Daarnaast zijn er ook beeldjes gevonden die waarschijnlijk als afgoden dienden in de tijd van het koninkrijk. Hier wordt in de Bijbel ook veelal over gesproken en typeren de tijd waaruit de vondst stamt.

Op verschillende bewaarpotten staan namen van rijke mensen uit het oude koninkrijk. "De namen worden op verschillende archeologische locaties teruggevonden. De namen zijn in de potten gedrukt met een soort zegen", leggen de archeologen uit Jeruzalem uit.

De vondst bevond zich nabij een door mensen gemaakte stenen berg van ongeveer twintig meter hoog. Vermoedelijk is er nog meer te vinden onder de stenen heuvel. Rond Jeruzalem zijn verschillende van deze 'mysterieuze bergen' te vinden. "De gemaakte stenen heuvels vind je op verschillende plekken in Jeruzalem terug. De bergen stammen waarschijnlijk af uit de tijd van de Eerste Tempel en leidden tot nieuwsgierigheid onder onderzoekers vanaf de start van het archeologische onderzoeken in de regio", geven de archeologen van het project aan.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events