Israël Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Palestijnse organisaties roepen christenen op tot verzet tegen 'bezetting'

Palestijnse organisaties Kairos Palestine en Global Kairos for Justice roepen christenen wereldwijd op om zich te verzetten tegen de 'bezetting'* van de Palestijnse gebieden. Kerken moeten om te beginnen erkennen dat er nu een noodzaak is om in actie te komen tegen “het ontkennen van Palestijnse rechten en het misbruik van de Bijbel", citeert NieuwWij.nl.

Zij roepen christenen hiertoe op in de Engelstalige verklaring Cry for Hope: a call to decisive action. Volgens Kairos Palestine en Global Kairos for Justice moeten christenen onderschrijven dat Palestijnen het recht hebben om zich te verzetten tegen de 'bezetting', onteigening en afschaffing van hun fundamentele rechten en moeten kerken naast de Palestijnen staan in hun geweldloze verzet. De organisaties roepen regeringen en organisaties wereldwijd op om economische, politieke en diplomatieke middelen in te zetten om de schendingen van mensenrechten door Israël te laten stoppen. 

De regering van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu had 1 juli genoemd als de datum waarop het een begin kon maken met het uitvoeren van het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump. Onderdeel van dat plan is gebieden op de Westelijke Jordaanoever onder Israëlisch beheer plaatsen. De Palestijnen zien echter niets in het voorstel, dat ook internationaal gevoelig ligt.

* Palestijnse organisaties beschouwen de Westelijke Jordaanoever als door Israël bezet gebied. Omdat daar wereldwijd verschil van mening over is, staat de term 'bezetting' tussen aanhalingstekens.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

K
Palestijnse christenen kunnen beter hun best doen om de Jihadisten in hun midden op andere gedachten te brengen, zodat zij Israel gaan zegenen. En afzien van de vernietiging van Israel. En de staat Israel erkennen
T
Hoe zet je nu christenen in voor je politieke belang? De islam is de basis van het politiek bedrijven voor de volgelingen van Mohammed.

De Raad van religieuze geleerden en docenten van Beit Al-Mukdas (het Tempelberg-complex) in Jeru­zalem heeft gewaarschuwd voor een normalisering van de betrekkingen met Israël, of 'bezetting', Er werd ook gezegd dat 'Palestina' altijd de indringers had 'uitgespuugd', net zoals een gezond lichaam een ziekte zou afweren. De oplossing voor het probleem van de bezetting zou zijn Jihad om Israel te vernietigen.
P
Palestijnse christenen kennen de bijbel niet anders deze ophef niet over bezette gebieden. Palestijnen eigenlijk geen volk onder de volkeren een naam die gegeven is aan Arabische volkeren rondom Israël die Israël bezet hielden tussen 1948 en 1967.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen