nantes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2020 door Redactie

Franse autoriteiten gaan niet langer uit van brandstichting kathedraal Nantes

Het gaat zeker drie jaar duren voordat de historische kathedraal van Nantes volledig is hersteld van de brand die daar afgelopen weekend woedde. Dat werd gisteren bekend gemaakt door architect Pascal Prunet.

Hoewel de brand snel onder controle was, is er behoorlijk wat schade aangericht in de kerk. Zo is het kerkorgel vrijwel volledig verwoest en sneuvelden er ook enkele glas-in-loodramen. Verder is er rondom het orgel nog steeds sprake van instortingsgevaar. Wat de precieze schade is, is overigens nog niet bekend. Experts zijn hard aan het werk om de schade in kaart te brengen.

Zaterdagmorgen vroeg ontstond er op drie verschillende plaatsen brand in de historische kathedraal. De toegesnelde brandweer wist het vuur relatief snel onder controle te krijgen. In eerste instantie vermoedde men  brandstichting en werd een medewerker van de kerk aangehouden voor verhoor. Deze man kwam echter na een dag alweer vrij. Inmiddels gaat men niet meer uit van brandstichting, zo liet de Franse minister van Binnenlandse Zaken eerder deze week weten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen