doopdienst zee
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juli 2020 door Nienke Alblas

Opwekking in Californië: Honderden mensen willen Jezus volgen

In het liberale Californië is het in coronatijd lastig voor christenen om God te aanbidden. CBN News meldt dat in eerste instantie kerken niet mochten zingen wegens het coronavirus, met daaropvolgend een verbod op diensten in gebouwen.

Mickey Stonier ziet dat ondanks de sluiting van de kerk, de aantallen toenemen en een opwekking plaatsvindt. "Waar de kerk vervolgd wordt, zal ze groeien. Onze kerk groeit in grootte en invloed", aldus de voorganger van Rock Church in San Diego.

"We benadrukken het uitreiken naar de gemeenschap waarin we leven en dienen veel mensen in nood. We hebben verschillende mondkapjes gemaakt om uit te delen en geven voedselhulp aan mensen die dit nodig hebben", vertelt Stonier. 

Rock Church richt zich ook op het bieden van pastorale hulp aan zorgmedewerkers in de crisis. "We dienen brandweermannen en de politie. Zij worden steeds meer beïnvloed door de het virus, mentaal en door besmettingen. We hebben een groep die steun biedt voor deze mensen, begeleiding en coaching. Er zijn veel kansen in deze tijd voor de kerk", legt de voorganger uit San Diego uit. "We zijn gezegend met de mogelijkheid om voedselhulp te bieden aan 9.600 zorgmedewerkers die het te druk hebben om te koken en boodschappen te doen."

"Waar mensen God aanbidden zal opwekking volgen", aldus Stonier. Sean Feucht sluit zich hierbij aan. Hij organiseerde openluchtdiensten bij de Golden Gate Bridge in San Francisco en in Huntington Beach. Honderden mensen bij het strand maakten de keuze Jezus te volgen. "Het evangelie klonk krachtig", getuigt Feucht op zijn Instagrampagina.

"Mensen stonden op om hun leven te geven aan Jezus en we doopten mensen in de zee. God is in beweging in Californië. Ik geloof dat we op het punt staan meer van Jezus te zien in de mensen die hem volgen. Je kan niet ontkennen wat je voor je ogen ziet gebeuren", aldus Feucht.

Feucht besloot het land door te trekken en in noodgebieden het evangelie te verkondigen. Zo reisde hij af naar New York waar hij mensen doopte in een fontein.

Bekijk de doopdienst bij een fontein in New York in de onderstaande video.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events