india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juli 2020 door Nienke Alblas

Christelijke gezinnen in India tot bloedens toe in elkaar geslagen

Drie christelijke gezinnen zijn in elkaar geslagen door extremistische nationalisten in India. De extremisten vallen onder de 'animisten'-stam en keren zich regelmatig tegen andersgelovigen. De Christian Post meldt dat een van de gezinnen sliep toen ze beroofd werden en vervolgens werden geslagen met houten knuppels. Zij vluchtten samen met twee andere gezinnen weg uit hun regio en klopten aan bij een Indiase voorganger.

Animisten eren Goden gebaseerd op voorouders, geesten en de natuur. Zij tolereren niet dat mensen om hen heen Jezus eren, omdat ze geloven dat dit ten koste gaat van hun gunst bij de goden waarin ze geloven. "In mei wordt er voorafgaand aan het moessonregenseizoen een groot feest gevierd in de dorpen met veel drank en aanbidding van de goden van de stam", legt lokale voorganger Ramdhar Kashyap uit, "maar christenen doen niet mee met deze rituelen." 

De christenen eren geen andere God dan Jezus, dit moeten ze soms met hun leven bekopen. "De drie families hebben hun regio moeten ontvluchten uit angst voor eigen leven", vertelt Kashyap. De voorganger legt uit dat de gezinnen bloedend bij zijn huis aankwamen om onderdak te vinden. Na een week in het ziekenhuis zijn de christenen herstelt en ontslagen. Ze zijn teruggekeerd naar hun woonplaats, maar blijven angstig voor de toekomst.

"Nu je christen bent, willen we dat je niet in dit dorp blijft. Je verontreinigt het dorp door een buitenlands geloof onder ons te brengen. We hebben geen plaats voor jullie in ons dorp", zei de oudste van het animistendorp.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen