Pieter Both
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 juli 2020 door New Faith Network

Wat is de oorsprong van jouw geloof?

Rake portretten, eerlijke gesprekken, kwetsbaarheid en openheid. Dat is de serie De Oorsprong, waarin (on)bekende christenen vertellen over hoe en wanneer ze tot geloof kwamen. Hij behoort tot de best bekeken series op New Faith Network en ging onlangs zijn vierde seizoen in. In aflevering 5 maken we kennis met Pieter Both.

New Faith Network is een rijk gevuld christelijk videoplatform met de beste films, overdenkingen en (eigen) series. Een veilige omgeving voor het hele gezin. Overal en altijd beschikbaar op alle apparaten.

Drie bijzondere mannen vertellen de komende tijd in evenveel afleveringen hun levensverhaal. Allen vervullen zij een rol in de kerk van Nederland. Allen kenden perioden van grote vreugde en grote teleurstelling, maar hielden hun geloof vast. In de deze aflevering van seizoen 4 zien we Pieter Both. Hij verloor zijn vrouw maar besloot in haar plaats te gaan preken in de gemeente waar zij diende.

Jeugd
Pieter werd in 1974 werd geboren en zijn jeugd bracht hij door in Barendrecht. Toen hij 18 werd ging hij theologie studeren in Kampen. Na de afronding van zijn studie ging hij lesgeven in het vak godsdienst/levensbeschouwing op het Comenius College in Hilversum en daarna op het Carmel College Salland in Raalte. Daarnaast werkte hij als jeugdpastoraal werker in Hasselt bij het Bolwerk en werkte mee aan de Jongerenwerkers opleiding van de Wittenberg.

Overlijden
Tijdens zijn studie leerde Pieter zijn eerste vrouw, Rolinda kennen. In 1997 trouwden ze en kregen samen drie kinderen. Rolinda werd voorganger in de Gereformeerde Kerk in Vollenhove maar overleed helaas in 2006 kort na de geboorte van hun derde kindje.

Regenboog
In 2012 leerde hij zijn huidige vrouw Annemarie kennen en werd in dat jaar ook voorganger in gemeente De Brug in Spijkenisse. Ze trouwden in 2013 en kregen samen nog twee kinderen. Vanaf september 2018 is Pieter verbonden aan de Hervormde wijkgemeente De Regenboog in Harderwijk.

Dagboek
Pieter is ook spreker in Het Videodagboek. Iedereen die zich inschrijft krijgt iedere morgen rond 6 uur een mailtje met een video waarin een spreker een korte overdenking deelt. Eerder dit jaar namen we met Pieter een speciale serie van Het Videodagboek op naar aanleiding van de Bijbelse actiefilm over het leven van Simson. Het Videodagboek ook ontvangen? Laat je e-mailadres achter onderaan deze pagina.

Hoe kan dat?
In de ontroerende aflevering met Pieter Both maken we kennis met zijn geschiedenis en zijn missie. Hij is een man die met een open blik kijkt naar de toekomst en niet negatief kijkt naar het verleden. Hoe kan dat? Hoe kon hij bij de begrafenis van zijn vrouw zijn oudste dochter op zijn schouders naar buiten dragen? En waar was God in dit verhaal? Bekijk het in aflevering 5 van het vierde seizoen van De Oorsprong.

Meer over rouw
Over de moeilijke periode na het overlijden van zijn eerste vrouw, schreef Pieter een boekje: "Dag zeggen, dolen in rouw". Het is nog steeds verkrijgbaar en je kan het hier bestellen. Voor New Faith Network maakte hij vorig jaar in Het Videodagboek een serie speciale overdenkingen rond het thema rouw. De eerste, 'Rouw stopt nooit', zie je hier. Op het platform staan tevens 4 afleveringen van 'Ik rouw van jou', een serie waarin christenen vertellen over het verliezen van een geliefde. Dit is aflevering 1.

Klik hier om de eerste aflevering te bekijken

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.