Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juli 2020 door Redactie

5 redenen waarom Amerikaanse christenen op Trump zouden moeten stemmen in 2020

Veel volgelingen van Jezus worstelen met de kwestie of ze wel of niet op Trump moeten stemmen. Dit is volgens John Wesley Reid van de Christian Post heel begrijpelijk. Hij geeft de vijf redenen waarom christenen in 2020 wél op Trump moeten stemmen. "Ik zou nooit iemand vragen om tegen hun geweten in te stemmen, maar ik wil hen uitdagen om opnieuw hun geweten in overweging te nemen en waar hun beslissing op gebaseerd is", aldus Reid.

1. Je stemt niet alleen op Trump, maar op zijn regeringssamenstelling
"Het is goed om je bewust te zijn van het verschil tussen Trump als persoon en Trump als president. Uiteraard staat de naam van Trump bovenaan op je stembiljet, maar je stemt ook op Mike Pence en andere politici. Je stemt op uitgesproken christenen zoals het hoofd van de werknemers in het Witte Huis en de staatssecretaris", beargumenteert Reid. Hij noemt verschillende andere namen van christenen die met Trump samenwerken.

2. Beleid weegt zwaarder dan imago
"Het is niet zo dat imago niet meetelt, maar het telt in ieder geval minder zwaar mee dan het beleid. Ik begrijp dat er veel te zeggen valt over het imago van Trump, maar het gaat niet om zijn imago als persoon. We stemmen niet op de mensen die fouten maken, maar op een politiek beleid."

Error: could not load events

3. Je stemt niet op een persoon, maar op een politieke agenda
"Een stem is niet alleen een stem. Je stemt niet alleen op een president en de mensen die met hem samenwerken, maar ook op de politieke agenda van de komende jaren. Je stemt omdat je een bepaalde politieke agenda graag werkelijkheid ziet worden", gaat Reid verder. "Wanneer je president Trump verkiest, dan geef je niet je overtuigingen op. Je kijkt naar het grotere geheel achter de man en ziet in hoe zijn regering religieuze vrijheid en het ongeboren leven beschermt, naast andere belangrijke punten in Amerika." Daarnaast stelt Reid dat de politieke agenda van de linkse politiek 'in korte tijd extreem verslechterd' is. Dit gaat volgens hem ten koste van de betrouwbaarheid van de Democraten.

4. Als het alleen om abortus gaat, stem dan op Trump
In de regeringsperiode van Trump is de 'hartslagwet' voorgesteld in 2019. Deze wet stelt dat zodra de hartslag van de baby hoorbaar is, de baby niet meer geaborteerd mag worden. "Deze wet moet nog door de Hoge Raad worden goedgekeurd. De wet voldoet aan de eisen om overwogen te worden door de Hoge Raad, omdat de wet van nationaal belang is en de meningen sterk verdeeld zijn over het onderwerp. De samenstelling van de Raad wordt bepaald door de president. Het is dus van grote invloed op de wetgeving rond abortus wie er gaat beslissen over de uitvoering van de hartslagwet."

5. Je stem op Trump zorgt ervoor dat Biden niet aan de macht komt
"Genoeg gezegd."

Lees ook: Christen legt uit waarom hij tot kleine groep 'evangelicals' behoort die Trump niet steunt en 8 redenen waarom christenen massaal voor Donald Trump kozen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

J
Tsja, belangrijkste reden is vrees ik dat er geen alternatief is. Zie o.a. https://youtu.be/iOhjQ9qoVJw Heb aantal vrienden in de VS: Amerikaanse christenen zou het liefst Mike Pence als president hebben uiteraard. In het team van Trump zitten aantal christenen (o.a. ook Kayleigh Mcenany, zie o.a. haar reactie op het overlijden van Ravi Zacharias). Met Biden gaat het sowieso verder de afgrond in met de VS (niet dat Trump altijd bevorderlijk is).
E
Zo kun je het ook bekijken. Tegengas tegen al het anti-Trump gedoe van de media.
Beleid zwaarder dan imago? Dat zou kunnen, maar het gaat niet om het imago van Trump, maar om zijn persoonlijkheid, zijn gedrag, zijn uitspraken, etc. Er zijn wereldrampen veroorzaakt door zich superieur wanende personen. Natuurlijk mooi dat hij anti-abortus is en pro Israël, maar zo hadden die bedoelde personen ook wel een paar mooie ethische verbeterpunten op hun programma staan... Goed kijken naar zijn optreden en je weet genoeg.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.