New Wine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2020 door New Wine

Tiny organiseert een alternatieve New Wine-conferentie op de camping

'Dan doen we het zelf', dachten Rob en Marleen Kreiter uit Heiloo, toen ze hoorden dat de New Wine Zomerconferentie 2020 in verband met de coronacrisis werd afgelast. Het werd een 'Tiny Wine' met een groep uit Alkmaar die sinds afgelopen vrijdag op de camping in Ommen verblijft, laat New Wine weten.

Corona gooide roet in het eten en de conferentie werd afgelast. "Balen was dat", zegt Marleen. Maar het was geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, zeker niet toen ze hoorde dat New Wine een online programma ging aanbieden. De oorspronkelijke groep besloot ‘dan maar zelf’ een New Wine-meeting op te zetten.

En zo staat de hele club op dit moment in Ommen op een natuurcamping. Vrijdag arriveerde het gezin Kreiter al. "Er haakten bij de oorspronkelijke groep ook nog vrienden aan, en ‘vrienden van’. En daarom staan we hier nu met 32 man in de leeftijd van 5 tot 67 jaar en alles ertussen in. Het is hier trouwens stukken rustiger dan op het conferentieterrein", zegt ze lachend.

Omdat het een natuurcamping is, is het versterken van geluid op het terrein niet toegestaan. "We kunnen ondanks de redelijke wifi dus niet gezamenlijk naar de filmpjes van Dave Bookless kijken. Dat doen we apart op een mobieltje. Maar mijn man heeft het boek van Dave gelezen en erover gepreekt, dat kan ook."

Ook wordt er volop gezongen - dat mag dan weer wel. "Ja, dat doen we gewoon. En keurig op anderhalve meter afstand van elkaar, in de buitenlucht. Het is heerlijk om weer samen hard te zingen. Vrijdag klonk het nog wat ‘roestig’, maar inmiddels gaat het uitstekend. Het is zo mooi om na zo’n lange tijd samen weer te kunnen zingen en verbinding te kunnen maken met elkaar."

‘Tiny Wine’ Alkmaar blijft nog tot aanstaande vrijdagochtend 24 juli verder graven in het thema. Alle materialen (videolezingen, worshipvideo's, gespreksmaterialen) vind je op de themawebsite Heel het leven!

Foto: New Wine Zomerconferentie/Facebook

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen