syrische kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2020 door Nienke Alblas

Gebombardeerde Syrische kerk herrijst ondanks burgeroorlog uit haar as

Tijdens de burgeroorlog in Syrië werd de Saint Elijah Maronite Cathedral in Aleppo bijna compleet verwoest. Christian Today meldt dat de Syrische kerk maandag opnieuw werd geheiligd. "De kerk is van symbolisch en praktisch belang voor christenen in Syrië",  vertelt aartsbisschop van Aleppo Joseph Tobji.

"Symbolisch gezien is de heiliging van de kerk een boodschap voor christenen in Aleppo en wereldwijd. Christenen zijn nog steeds in Syrië en ondanks alles wat we hebben meegemaakt, houden we stand. De restauratie van de kathedraal is het bewijs hiervan", aldus Tobji. De christenen in Aleppo zijn sinds de burgeroorlog sterk in getal teruggelopen. In 2012 waren er 180.000 christenen in de Syrische stad, vandaag de dag zijn dat er ongeveer 30.000.

De restauratie van de kathedraal werd mede mogelijk gemaakt door Aid tot the Church in Need (ACN). ACN is een Engelse organisatie die helpt bij de wederopbouw van kerken in bedreigde gebieden. Dr. Thomas Heine-Geldern is directeur van de ACN. "De kathedraal is een wonder. Het is wonderbaarlijk om te zien dat de kerk weer straalt in haar glorie", zegt dr. Heine-Geldern. "Ik hoop dat het weer een centrale plek mag zijn voor de christelijke gemeenschap in Aleppo."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.