JI Packer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2020 door Nienke Alblas

Theoloog en schrijver J. I. Packer (93) overleden

J. I. Packer is op 93-jarige leeftijd overleden. De schrijver en theoloog, bekend van het boek Knowing God (God leren kennen), stierf een natuurlijke dood in de Canadese stad Vancouver. "Zijn focus was altijd op Christus", reageert de universiteit Regent College volgens Christian Today. "Zelfs na een bekkenbreuk knielde de theoloog nog steeds."

Packer werd beïnvloed door het werk van Johannes Calvijn en de Engelse Puriteinen, maar schreef boeken die toegankelijk waren voor elke kerkstroming. In Knowing God schreef de theoloog over de persoonlijkheid van God. Het boek werd uitgebracht in 1973 en heeft sindsdien miljoenen lezers wereldwijd beïnvloed. Naast de bestseller bracht Packer nog 46 andere boeken uit over het christelijk geloof en werkte hij mee aan de Bijbelvertaling English Standard Version en de bijbehorende Studiebijbel.

Theoloog Albert Mohler noemt Packer in zijn condoleance 'een van de meest belangrijke personen in de Engelse evangelicale kerk'.

Ook J. D. Greear, voorzitter van de Amerikaanse Southern Baptist Convention toont zijn berouw. "Knowing God is een van de belangrijkste boeken geweest die ik ooit heb gelezen. Ik heb het meerdere keren in mijn leven herlezen en erbij gepakt. Ik dank God voor het leven van J. I. Packer."

Bekijk ook de video van Geloofstoerusting:

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events