totalbalance coaching
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

MET TOTALBALANCE

 

Life Coaching: Is het een hype van de laatste jaren of van geestelijk belang?

Is life coaching een hype? Of heeft het een diepere waarde? En hoe ga je als christen om met life coaching? De 'levenstherapie' is steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Voornamelijk vrouwen hebben behoefte aan coaching in hoe zij hun tijd en prioriteit eerlijk kunnen verdelen.

TotalBalance is een landelijk netwerk van christencoaches. Doe de gratis minitraining (met balanstest) met Carianne Ros en ontdek de drie stappen om keer op keer te leven vanuit rust!

Balans in alle aspecten van je leven
Jannemarie Kooijker heeft een eigen bedrijf in coaching 'Goed Genoeg'. Daarnaast is ze moeder van drie kinderen. Haar coaching is gericht op het leren leven uit het principe dat vrouwen goed genoeg zijn. Dit is uit ontspanning en uit een stukje genade. Leren leven vanuit genade, wat nieuwe vreugde en ontspanning brengt, vrouwen die ik ontmoet voelen zich vaak te kort schieten, leggen de lat hoog."Vanuit een achtergrond in maatschappelijk werk was ik geboeid in hoe mensen hun leven leven, hoe je dit vormgeeft en wie je nu echt bent. Zo ben ik met vrouwen op gaan trekken die met deze vragen rondlopen."

"De vrouwen die ik spreek zijn vaak op zoek naar balans. Hiervoor is nodig dat je ontdekt welke last je mee torst, bijvoorbeeld pijn uit het verleden, perfectionisme, negatieve gedachten over jezelf.  Stappen maken in loslaten en omarmen wie je bent, te gaan leven vanuit de unieke balans die bij jou past, beetje eigenwijs te durven zijn. Je hoeft niet alles te kunnen en te doen."

"Je ontdekt hoe je als vrouw deel bent van Gods meesterwerk."

TotalBalance coaching gaat in op deze vraag. "Er is een soort dorst naar een leven waarin je lichter leeft en dichter bij de bron leeft. Het is niet alleen maar zoeken naar antwoorden, maar ook een zoektocht naar de vernieuwing die God biedt. Je ontdekt hoe je als vrouw deel bent van Gods meesterwerk. Wie mag ik zijn in deze wereld, welke plek wil God dat ik inneem ! Dit zijn  hele toffe ontdekkingen. Ik zie de passie, even levensvreugde weer terug in de ogen van deze vrouwen. Een prachtige manier om bij je eigen kern uit te komen is eens terug te kijken wie je was als kind: Wat deed je graag als kind? Waar was je goed in? Waar genoot je van? Wat zie je hiervan terug in je volwassen leven?"

"Voor mij is de coaching een hele mooie spiegel. Ik wil leven naar wat ik anderen leer. Je wordt steeds gevormd zoals God mij bedoeld heeft, meer eigen. Met regelmaat vraag ik me af: 'Hoe staat het met mijn balans? Op welke momenten kom ik tot rust zodat ik weer uit kan delen? Het is belangrijk om te leven in een gezonde balans en hierin God te ontmoeten dichtbij de bron van leven te blijven om de dorst te lessen. Het is belangrijk om bewust een kind van God te zijn."

Balans tussen je binnen- en buitenkant
Beatrix Willemsen heeft sinds drie jaar haar coachingspraktijk. "Ik noem mezelf identiteits coach. Door een chronische ziekte heb ik uit eigen ervaring geleerd hoe belangrijk het is om jezelf te kennen en jezelf te zijn. Je moet jezelf kennen om goed voor jezelf te kunnen zorgen en gezond te blijven."

"Ik coach voornamelijk vrouwen die met de vraag rondlopen: Wie ben ik? Zij weten vaak niet hoe zij met bepaalde gevoelens om moeten gaan. Als je niet met je emoties om kunt gaan zie je vaak een verschil ontstaan tussen de buiten en de binnenkant. Wanneer je uiterlijk en innerlijk uit balans zijn raak je overspoeld door je eigen emoties." 

"Er zijn vaak patronen die doorbroken moeten worden en oude gevoelens en gebeurtenissen. De coaching van TotalBalance richt zich niet alleen op je heden en toekomst, maar ook voor een groot deel op je verleden. We gaan terug naar de oorsprong, maar om hier te komen moet je blokkades afbreken. Hierbij ga ik samen met de vrouwen in mijn praktijk op zoek naar wat er echt bij de persoon past in haar kern. Dit gaat dieper dan gewone life coaching."

"We gaan terug naar de oorsprong, maar om hier te komen moet je blokkades afbreken."

"Er is tegenwoordig meer openheid over gevoelens in de maatschappij. Het gevoel mag er veel meer zijn, dit is denk ik een grote verbetering. Mensen kunnen daardoor tot bloei komen, maar sommige mensen hebben coaching nodig bij het navigeren door alle gevoelens die naar boven komen."

"Ik sluit elk gesprek met gebed af, want we zijn afhankelijk van God. Hij voorziet. Dit is een belangrijke gedachte om te onderstrepen. Het is heel bijzonder om te zien dat vrouwen eerst niet hardop mee willen of durven bidden, vaak uit een stukje angst, maar later hierin uitstappen. Hierin zie je het directe effect van het kennen van je identiteit in je communicatie met God. Als je alleen God van een religie kent is dat een hele andere God die je leert kennen in relatie. Denk daarbij ook aan God de vader uit psalm 139. Hij kent ons helemaal ten diepste. In alle eigenschappen."

Balans tussen je verleden, heden en toekomst
Ook Caroline van de Vate coacht mensen die uit balans zijn geraakt bij haar eigen bedrijf ‘Caroline van de Vate - Coaching’. Dit doet ze vanuit haar kunstzinnige  achtergrond aan de hand van beeldende werkvormen.”Wanneer je tijdens de gesprekken alleen in je hoofd blijft zitten, kom je moeilijk bij je diepere gevoelens en datgene wat onbewust meewerkt. Door creatieve vormen zoals tekenen, schilderen of schrijven, kom je wel bij die gevoelens en de dingen die je je niet meer bewust was.   Door de creativiteit kom je tot inzicht en kan je ook écht iets gaan doen. Daarnaast is creativiteit een geweldig middel voor verwerking en herstel"

"Life coaching is een hype door de positieve manier van denken die je weer in balans brengt vanuit het jachtige bestaan. Het leven is de laatste jaren heel jachtig. Die coaching helpt om in balans te komen. Er is echter een groot verschil met de TotalBalance coaching. Het draait in de TotalBalance namelijk niet alleen om positief denken over de toekomst, maar ook over het herstellen van het verleden."

"De coaching rust helemaal op Gods genade."

"Je verleden heeft altijd invloed op hoe je bent en heeft invloed op je gedachten, gevoelens en gedrag. Als je alleen in oplossingen voor de toekomst denkt, zonder te kijken naar het verleden, dan hebben deze oplossingen geen blijvend effect. Dan doe je slechts aan symptoombestrijding die je waarschijnlijk niet lang volhoudt. Als je in het verleden begint en door middel van gesprekken, creativiteit en gebed herstel vindt, leg je een hele goede basis waar je ook op verder kan bouwen."

"De coaching rust helemaal op Gods genade. Je mag positief over jezelf denken, omdat God van je houdt en omdat er vergeving is Je kan je losmaken van het jachtige leven, omdat je niets meer hoeft te verdienen. Dit maakt het coachen vanuit de christelijke basis zo mooi."

Ben je benieuwd naar de coaching van TotalBalance? Klik dan hier!

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.