kanye west
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 juli 2020 door Patrick Simons

Kanye West emotioneel over abortus: "Ik heb bijna mijn eigen dochter vermoord"

Tijdens zijn de eerste campagnebijeenkomst van de Amerikaanse rapper Kanye West deed hij enkele opvallende uitspraken over abortus. Media twijfelen of de kandidaatstelling van West serieus is of dat het een publiciteitsstunt is. Zondag werd er in North Charleston in ieder geval een campagnebijeenkomst gehouden.

Tijdens deze bijeenkomst deed de rapper enkele opvallende uitspraken. Hij vertelde bijvoorbeeld dat hij op het punt heeft gestaan om een abortus te plegen, maar dat God hem net op tijd tegenhield. Dat zou tijdens de eerste zwangerschap van zijn vrouw Kim Kardashian zijn geweest. “Ik heb bijna mijn eigen dochter vermoord”, riep hij zichtbaar geëmotioneerd door de microfoon. Hij deed daarna uit de doeken dat hij bij zijn vrouw erop aan had gedrongen om een abortus te plegen. “Ze had de pillen al in haar hand, totdat God tot mij sprak.” Verder vertelde hij dat zijn vader bij hem eigenlijk hetzelfde wilde doen, maar dat zijn moeder de abortus tegenhield.

Het waren persoonlijke voorbeelden waardoor West graag abortus wil ontmoedigen. Toch wil het niet verbieden. Tijdens de bijeenkomst vertelde hij dat hij wil dat abortus legaal moet blijven, maar dat hij mensen tegelijkertijd wil ontmoedigen door zwangere vrouwen die het moeilijk hebben financieel te compenseren. “Iedereen die een baby krijgt, krijgt een miljoen dollar”, zei hij daarbij onder meer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.