Nantes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2020 door Patrick Simons

Brand in kathedraal Nantes, medewerker verhoord en weer vrijgelaten

Opnieuw is Frankrijk opgeschrikt door een brand in een grote historische kathedraal. Zaterdagmorgen woedde er een flinke brand in de kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus in Nantes. Inmiddels is een van de kerk verhoord en weer vrijgelaten.

De brand was niet zo heftig als de brand in de Notre-Dame vorig jaar, maar toch is er behoorlijk veel beschadigd. Zaterdagmorgen vroeg sloegen de vlammen uit het grote raam in de kerk en de brandweer was rond acht uur aanwezig om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Tientallen brandweermannen deden hun uiterste best om de schade aan de historische kerk zoveel mogelijk te beperken. En dat lukte. Zo’n twee uur later gaf de brandweer namelijk aan dat de brand onder controle was.

De brand begon in het middenschip van de kathedraal en zorgde voor flink wat beschadigingen. Het 17e-eeuwse orgel is door de brand volledig verwoest, zo melden verschillende media. Ook bestaat er nog steeds instortingsgevaar. Verder is de gevel van het gebouw behoorlijk beschadigd en zijn er verschillende glas-in-loodramen gesneuveld.

De autoriteiten maakten al snel bekend dat ze het vermoeden hadden dat de brand was aangestoken. Dit omdat de brand op drie verschillende plaatsen was ontstaan. Niet lang daarna werd er een man aangehouden voor verhoor. Het gaat om een 39-jarige Rwandese vluchteling die als vrijwilliger werkzaam was voor de kerk. De avond voordat de brand ontstond was hij degene die verantwoordelijk was voor de sluiting van de kathedraal.

De politie benadrukte dat de man enkel verhoord is en dat hij vooralsnog geen verdachte is. Zondagavond werd hij weer vrijgelaten. De politie stelt dat er enkele onduidelijkheden waren rondom zijn rol, maar dat die inmiddels allemaal zijn opgehelderd. Er wordt echter nog steeds uitgegaan van brandstichting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.