Ds. P. D. J. Buijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Is het wel passend om op YouTube kerkdiensten uit te zenden?

Veel kerken streamen de dienst in coronatijd live via YouTube. "Zoals we allemaal weten herbergt deze website naast geoorloofde zaken ook veel duistere video’s, waarbij verzoeking/verleiding wel heel nabij komt. Is de handelswijze om uit te zenden via YouTube niet in strijd met het gegeven dat de kerk heilig en afgezonderd dient te zijn?", wil een vragensteller weten via Refoweb.nl.

Ds. P. D. J. Buijs (foto) geeft advies. "Het lijkt mij goed om een vergelijking te maken met radio en internet in het algemeen", maakt de christelijke gereformeerde predikant duidelijk. "We weten dat dit media zijn waar enorm veel slechts door verspreid wordt. Toch hebben christenen al in een vroeg stadium gezien: juist daar moet je aanwezig zijn om het Goede Nieuws te verspreiden.

Met allerlei media kun je een heel verkeerde kant opgaan, die uiteindelijk tot je eeuwige ondergang kan leiden. En tegelijk kunnen diezelfde media worden ingezet voor de verbreiding van het Evangelie en zo het Koninkrijk van God dienen." Ter illustratie verwijst Buijs naar de vertegenwoordigers van de SGP. "Jarenlang weigerden zij om op de radio te komen, laat staan op tv. Daar is men later duidelijk anders over gaan denken. Juist op fora die zoveel verdorvenheid laten horen en zien, moeten christenen een tegengeluid laten horen."

"Juist op YouTube stuiten mensen van buiten de kerk ineens op zo’n livestream-kerkdienst en stemmen daar ‘zomaar eens’ op af. En dat kan de Heere gebruiken om zo iemand te trekken", aldus Buijs.

Lees ook: GerGem-predikant blij met livestream kerkdiensten: "Gemiste kans als je wegblijft op YouTube" en Het wonder van 2020: de GerGem-dominee op YouTube.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

C
Helemaal eens met Ds. Buijs!
H
We zijn niet van de wereld als christen, maar wel in de wereld! Maar Gij geheel anders Gij hebt Christus leren kennen!!!!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events