christenen china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2020 door Nienke Alblas

China dwingt christenen communistische leiders te eren in plaats van God

Tijdens de coronacrisis worden veel christenen in China gedwongen om hun geloof vaarwel te zeggen. De Christian Post schrijft dat de regering de gelovigen dwingt afbeeldingen van Jezus te vervangen voor portretten van communistische leiders. "Wanneer christenen de communistische partij niet aanbidden krijgen zij geen inkomen", aldus Bitter Winter.

Tijdschrift voor religieuze vrijheid, Bitter Winter, geeft aan dat in de laatste maanden huizen van christenen werden binnengevallen door lokale autoriteiten. Christenen moesten waardevolle spullen inleveren, kruizen werden van huizen verwijderd en online diensten onderbroken. Wanneer christenen niet meewerken met de acties van de regering heeft dit een ontzegging van hun inkomen tot gevolg.

Error: could not load events

"Religieuze families krijgen geen geld van de staat voor wat dan ook. Ze moeten de communistische partij in China gehoorzamen om geld te ontvangen", vertelt een lokale voorganger. "De communistische politici zien zichzelf als de grootste goden en tolereren het niet als je iets of iemand anders aanbidt dan de leiders."

Door de ontzegging van het inkomen dat door de staat wordt gefinancierd leven veel christenen in China in armoede. "Veel arme huishoudens zijn door ziekte in het gezin in armoede gestort. Sommigen namen hun toevlucht tot het geloven in Jezus om van hun ziekte te genezen", getuigt de anonieme leider van een christelijke campagne in het zuiden van China. Het land staat op plek 23 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Politie valt binnen tijdens kinderbijeenkomst megakerk in China
- Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom
- Daniela's vader werd doodgeschoten omdat hij vertelde over Jezus
- Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie
- Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Reacties

P
Een voorbode wat de antichrist gaat doen als je het beeld niet aanbid.
J
Ik had niet kunnen bedenken dat ook wij ooit met vervolging vanuit China te maken zouden krijgen. Nu ik het artikel van ds. Niemeyer heb gelezen van afgelopen vrijdag komt dat scenario angstvallig dichtbij.
Er is maar 1 God, de Vader van Abraham, Isaac en Jacob.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen