hugo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2020 door Redactie

Minister Hugo de Jonge is een "betrokken kerkganger die graag zingt"

Minister Hugo de Jonge, kersverse lijsttrekker van het CDA, is een betrokken kerkganger. Dat blijkt uit een profiel dat het Algemeen Dagblad maakte van hem. Onder andere dominee Bert Davelaar, predikant van de Oude Kerk in Rotterdam-Charlois komt daarbij aan het woord. De Jonge is actief lid van deze protestantse wijkgemeente. 

De predikant vertelt tegenover de krant dat hij de huidig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kent als “een betrokken kerkganger die graag een stukje meezingt in de kleine cantorij.” Totdat het zingen niet meer mocht uiteraard. Maar ook toen de diensten vanwege het coronavirus geen doorgang konden vinden, bleef De Jonge kerkelijk betrokken, zo vertelt Davelaar. Hij merkte dat doordat de minister na afloop van een dienst reageerde.

Verder vertelt de predikant zich soms zorgen te maken over wat de baan van Hugo de Jonge betekent voor zijn gezin. “Al die kritiek die hij kreeg rondom de doden in het verpleeghuis, hij werd ‘moordenaar’ genoemd… Dat lezen zijn kinderen ook he?” Davelaar kan er zelfs boos om worden. Terwijl hij juist de ellende en de eenzaamheid van ouderen mensen van dichtbij zag. Hij zegt zelfs mensen te kennen die stierven aan eenzaamheid omdat er geen bezoekers meer in het verpleeghuis mochten komen. “Het is echt een dilemma, want je wilt ook niet dat dat virus door het verpleeghuis raast.”

Lees het hele artikel in het Algemeen Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"Kerkganger", daar is alles mee gezegd. Zegt niets over een persoonlijke relatie met God. En daar ontbreekt het, helaas, bij vele "kerkgangers" aan.