New Wine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2020 door New Wine

New Wine biedt online alternatief voor afgelaste Zomerconferentie

Stichting New Wine Nederland biedt vanaf zaterdag 18 juli een gratis online informatiepakket aan rond het thema ‘Heel het leven!’. Hiervoor wordt de website heelhetleven.new-wine.nl gelanceerd.

Op deze manier biedt New Wine een alternatief voor de dit jaar door corona afgelaste Zomerconferentie in Liempde. Tegelijk is de site een platform met thematische informatie die kerken het hele jaar door kunnen gaan gebruiken in bijvoorbeeld huiskringen of (online) samenkomsten. Twee vliegen in één klap dus. Het aanbod voorziet in materiaal voor volwassenen, tieners en kinderen.

De nieuwe site kon ontwikkeld worden dankzij ontvangen extra giften. Er zijn vier videolezingen te vinden van hoofdspreker Dave Bookless van christelijke milieuorganisatie A Rocha International en een van de voorzitter van New Wine, Jan-Maarten Goedhart. Aanvullend daarop zijn verwerkingsmaterialen te downloaden én speciaal opgenomen worshipvideo's te zien met bij het thema passende liederen.

Goedhart trapt de serie videolezingen af met een bijdrage over de drie betekenissen van het thema ‘Heel het leven!’. Daarbij gaat het om onze betrokkenheid als christenen bij een rechtvaardige wereld en onze zorg voor Gods schepping. En over wat heeft dit te maken heeft met het werk van Gods Geest. Dave Bookless pakt het stokje daarna over met bijdragen over ‘Het Grote Verhaal’ dat zich ontvouwt van Genesis tot aan de terugkomst van Jezus; over geworteld leven in God en de betekenis van Gods Koninkrijk (shalom) voor de heelheid van de schepping. Tot slot zoomt hij in op de rol van de kerk in een gebroken wereld.

Live-programma tieners
Voor tieners biedt de jongerenafdeling NEXT tussen 18 en 24 juli als enige onderdeel van de New Wine Zomerconferentie een online live-programma aan rond het thema “Leef!”. De aftrap is zaterdag 18 juli om 19.30 uur met een onlinedienst met Corine Zonnenberg en de NEXT-band. Na de dienst wordt nagepraat via Instagram (@newwinenext). Bekijk het hele programma op: next.new-wine.nl/ Voor kinderen schreef Corine Zonnenberg allerlei testjes en doe-dingen die aansluiten bij het thema. Bij het kindermateriaal horen ook video’s van zangduo Marcel en Lydia Zimmer, die speciaal voor het themapakket werden opgenomen.

Partners
Het online-aanbod is ontwikkeld in samenwerking met een aantal partners. Het gaat naast A Rocha om Micha Nederland, een netwerk van christelijke organisaties gericht op gerechtigheid en duurzaamheid; de christelijke jongerenbeweging Youth for Christ, 24/7 Prayer, een beweging die kerken en studenten aanmoedigt op het gebied van gebed, missie en rechtvaardigheid; de Justice Conference van hulporganisatie Tear en mediahuis Living Image.

Save the date
De fysieke Zomerconferentie wordt volgend jaar D.V. gehouden van zaterdag 24 juli tot en met vrijdag 30 juli 2021 op Landgoed Velder in het Noord-Brabantse Liempde. Het is nu nog niet helemaal te overzien of de overheidsregels dat ook toelaten, maar daarover later meer.

De conferentie trekt elk jaar bijna zevenduizend christenen uit allerlei kerkelijke windstreken.

Bezoek de website voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events