Klaas Muurling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 juli 2020 door Groot Nieuws Radio

Klaas Muurling over 65 jaar Open Doors: "Wij hebben de vervolgde kerk nodig"

Het is 65 jaar geleden dat Anne van der Bijl in z’n eentje besloot dat het hoog tijd was om voor vervolgde christenen op te komen. Dat groeide uiteindelijk uit tot een wereldwijde organisatie: Open Doors. Woordvoerder Klaas Muurling vertelde hierover bij Groot Nieuws Radio.

Oprichter Anne van der Bijl mocht in het gesprek niet ontbreken. “Als er iemand was waar Anne vol van was, dan was het de Heere Jezus. Dat wilde hij delen met vriend en vijand. Vijanden van het evangelie zelfs, zoals Hamas en Talibanleiders. Dat was een persoonlijke missie van Anne, naast het Bijbels smokkelen. Hij kwam op plekken waar niemand naartoe ging. Zelfs bij de families thuis.” Inmiddels is de organisatie uitgegroeid van bijbelsmokkelorganisatie in Oost-Europa en Rusland, naar een organisatie die wereldwijd op allerlei manieren vervolgde christenen ondersteunt.

"Wij hebben de vervolgde kerk ook nodig", vertelt Muurling. "Zij weten hoe het is om je geloof te behouden als je twintig jaar in de gevangenis hebt gezeten. Ook nu tijdens corona: De vervolgde kerk weet niet beter dan dat ze in lockdown zitten. En toch leeft het evangelie daar. De kerk wereldwijd is springlevend!”

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.