Givt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 juli 2020 door Jeffrey Schipper

"Betalen via smartphone is door corona nog relevanter geworden"

“We zien dat de gemiddelde donatie met onze app vier keer hoger is dan de gemiddelde cashdonatie”, stelt Renze Klamer namens het Givt team. Betalen via de smartphone heeft sinds de coronacrisis een boost gekregen in het kerkelijk landschap.

Vanwege de coronacrisis is het voor veel kerkgangers niet mogelijk om fysiek geld te geven. Hoe kunnen jullie hen helpen?
“Givt maakt het mogelijk om zonder contant geld aan de collecte in de kerk deel te nemen. Dat deden we altijd al, maar is nu nog relevanter geworden. Dat gaat vanuit huis net zo makkelijk als in de kerk. Daarbij staan de wensen van de gever centraal: eenvoudig, veilig en anoniem geven.”

Hoe gaat ‘geven op afstand’ in z’n werk?
“De gever doet drie stappen: 1) Download de app, 2) Kies het bedrag dat je wil geven, 3) Scan de QR code die de kerk bij hun stream of op de website toont. Je kan ook altijd de kerk uit de lijst van kerken in de app selecteren. Nu we mondjesmaat weer in de kerk beginnen te komen, komt daar de mogelijkheid bij om op ‘locatie’ te geven. De app bepaald dan met je GPS signaal in welke kerk je bent en je hoeft de donatie alleen nog maar te bevestigen.

Voor de kerk is aanmelden een kwestie van een paar gegevens bij ons aanleveren en we kunnen zorgen dat ze dezelfde dag nog in de app staan.”

Wat maakt de Qr code van Givt zo geschikt voor kerkdiensten op afstand?
“Het systeem van Givt is zo prettig omdat het voor de gebruiker ontzettend snel en duidelijk geven is. En het gaat bij geven om meer dan alleen die financiële transactie. Je zou natuurlijk ook een automatisch banktransactie op kunnen zetten, maar juist het gezamenlijk en gelijktijdig aan hetzelfde doel bijdragen bevestigd de verbondenheid die je ondanks de afstand met elkaar hebt. Of je nu thuis op de bank zit, of weer in het kerkgebouw bent.”

In hoeverre zijn mensen digitaal bereid om meer geld te geven dan gebruikelijk?
“We zien dat de gemiddelde donatie met Givt 4x hoger is dan de gemiddelde cash donatie. En tijdens deze Coronacrisis is daar nog eens 50% bovenop gekomen. Dat heeft volgens ons een aantal redenen. Mensen die al een tijdje niet meer gaven omdat ze geen contant geld bij zich hadden gaan weer deelnemen. Daarnaast zijn mensen niet meer beperkt door wat ze toevallig in hun broekzak vinden: als dat minder is dan ze willen geven, dan verliest een kerk het verschil – als het meer is dan ze wilden geven zullen ze waarschijnlijk niet geven.”

Meer weten over Givt? Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events