kerkdienst Malieveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom de 'kerkdienst' op het Malieveld zo geweldig was - CIP Podcast

"Christenen maakten het verschil op het Malieveld. Geen agressie geweld en gebalde vuisten, maar vrede, liefde en aanbidding. Exemplarisch daarvoor was het moment waarop agent Ando Gworjan vroeg om gebed voor de agenten door heel Nederland maar ook in het bijzonder de agenten die op het Malieveld aanwezig waren in functie", aldus redacteur Patrick Simons. In de CIP Podcast werd teruggeblikt op deze massale kerkdienst op het Malieveld.

Het gaat om een initiatief van Stichting Presence van Wim Hoddenbagh. Hij vertelde hier zelf vooraf over: “Aan de ene kant hebben we vanuit kerken heel krachtig de livestreams opgebouwd. Dat is goed, maar aan de andere kant is er ook een groep christenen die zich steeds meer verzetten tegen de overheid. Daar tussenin zit een heel groot stuk: Wat wil God in de samenleving? Voor je het weet gaan we de rest van het jaar vooral naar livestreams kijken. Is er niet langzamerhand ruimte om weer in de openbaarheid te treden, en dan op een plaats van invloed?”

"Wat ik ook fantastisch vond, was de eenheid die dwars door het beeldscherm heen te voelen was", vervolgt redacteur Simons. "Er waren christenen uit alle denominaties. Op het moment dat ik bijvoorbeeld SGP-leider Kees van der Staaij geknield op het gras zag zitten, tussen allerlei evangelische broeders en zusters en samen tot dezelfde God zag bidden, kreeg ik letterlijk tranen in mijn ogen. Wat ik ook prachtig vond waren Jafeth en Sifra Bekx Gods glorie uitzingen over alle windrichtingen van Nederland. Prachtig! Ik kreeg een brok in mijn keel."

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen