Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Hoe weet ik of moslims of christenen het échte geloof bezitten?

"Moslims zeggen dat ze gelijk hebben, maar christenen ook. Hoe weet ik nu wat het echte geloof is? Ook vind ik dat moslims in Nederland vrijer voor hun geloof uitkomen dan christenen. Ik wil graag christen zijn omdat God zo liefdevol is, maar ik vraag me vaak af: misschien is Allah wel de ware en is God helemaal niet zo liefdevol", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Cees Rentier van Evangelie & Moslims geeft antwoord.

Rentier: "De islam is meer dan 600 jaar na de verschijning van Jezus ontstaan. Mohammed had in het begin bewondering voor het geloof van Joden en christenen en nam van hen over dat er maar één God is die hemel en aarde heeft gemaakt en die ons oordelen zal (in het Arabisch is het woord voor God Allah, dat gebruiken Joden en christenen ook). Later kwam hij echter met hen in conflict en begon zijn eigen opvattingen in de plaats te stellen van wat hij van Joden en christenen hoorde over God.

Moslims leren vandaag vrijwel overal ter wereld dat Joden en christenen de Bijbel hebben vervalst, dat Jezus niet is gekruisigd (maar iemand anders die God op hem liet lijken) en dat Jezus de komst van Mohammed zou hebben aangekondigd. Ook wetenschappers die niet in God geloven beschouwen dat als ongefundeerde opvattingen. De Bijbel is historisch gezien het meest betrouwbare boek dat er bestaat over de geschiedenis van de profeten en het optreden van Jezus.

Volgens de islam kun je God met goede daden (van vasten, gebeden, aalmoezen, pelgrimsreizen en in het uiterste geval de djihaad) ertoe bewegen om je genadig te zijn. De Bijbel zegt dat de goede daden van zondige mensen als een bezoedeld kleed zijn voor God (Jesaja 64:6). Onze zonden moeten door het bloed van Christus, het smetteloze Lam van God, gereinigd worden (Mattheüs 26:26 en Joh. 1:29). We moeten met Hem bekleed worden willen we voor God kunnen bestaan. Daarvoor is Christus gekomen en heeft Hij zondaren liefgehad en opgezocht (Johannes 6:35-58)."

De directeur van Evangelie & Moslims merkt op dat "christenen de laatste 40 jaar erg voorzichtig zijn geworden om over hun geloof te spreken met anderen. Vroeger werd iedereen in Europa geacht christen te zijn, ook al had niet iedereen een levend geloof. Dat is nu anders. De kerk is nu kleiner en gelukkig komt er voorzichtig weer meer vrijmoedigheid om over Christus te spreken."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

K
De islam heeft met geweld haar positie veroverd in de wereld. Het christendom is tegen de verdrukking in gegroeid. Heel veel christenen zijn om hun geloof gestorven. Het geloof was voor die mensen belangrijker dan het belangrijkste wat ze hadden: hun leven. En dat wordt bevestigd door de woorden van de apostel Paulus dat niets ons kan scheiden van de liefde van God.
ALLAH heeft geen zoon, staat in de Koran en wordt overduidelijk door moslims verkondigd. Mijn God heeft gelukkig een Zoon!! Die Zoon is en blijft de ENIGE WEG naar de Vader!!
A
De moslims hebben geen inzicht op de profeten. Als wij beweren dat Jezus de Messias is moeten wij onze fundering slaan op de gesproken woorden van hen die 500 jaar voor de komst van Hem zijn gesproken. De koran beschikt alleen over de Tora, psalmen en een vertroebeld beeld van het evangelie. Het evangelie is gefundeerd op de gehele tenach. Hij was de beloofde profeet en koning. En heeft zijn rol bekleed als koning, priester en apostel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.