kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2020 door Redactie

Amerikaans onderzoek: één op de drie evangelicals haakt af tijdens corona

Online kerkdiensten zorgen ervoor dat er behoorlijk veel Amerikaanse christenen afhaken. Dat blijkt volgens Kerknet.be uit een Amerikaans onderzoek. Maar liefst een derde van de praktiserende christenen in Amerika volgt geen online kerkdiensten.

Het onderzoek is uitgevoerd door het evangelische studiecentrum The Barna Group. De resultaten werden woensdag bekend gemaakt. Vooral millenials lijken snel af te haken. Meer dan de helft van de mensen die tussen 1980 en 1996 geboren zijn, geeft aan dat ze geen online kerkdiensten volgen. Een ander opvallend resultaat van het onderzoek is dat 14% van de ondervraagde evangelicals aangeeft dat ze van kerkgenootschap geswitcht zijn gedurende corona.

Naast vragen over hoe ze met kerkdiensten omgaan, kregen de deelnemers ook vragen over hoe ze zich voelen. Opvallend is dat mensen die zeggen geen kerkdiensten te volgen, minder innerlijke vrede ervaren. Ook stellen ze zich vaker te vervelen en minder veilig te voelen dan de mensen die wél online diensten volgen.

Bekijk hier het hele onderzoek.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen