Eric Botteghin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Feyenoord-voetballer blijft positief in coronatijd: "God heeft alles onder controle"

Niet alleen in de kerk en in verpleegtehuizen zijn de gevolgen van de coronacrisis voelbaar. Hetzelfde geldt voor de sportwereld. Feyenoord-voetballer Eric Botteghin laat zich desondanks niet gek maken, zo vertelt hij in gesprek met Opwekking Magazine. "Wie kijkt met geloof, ziet dat God alles onder controle heeft."

Terwijl de voetbalwereld maandelang stillag, bleef Botteghin voor zichzelf trainen om fit te blijven. "Bovendien geloof ik dat je als christen altijd het beste van jezelf moet geven. Je moet dingen doen alsof je ze voor God doet. Die overtuiging bepaalt hoe ik mijn werk doe als voetballer. Als christen zegt je houding meer dan je woorden. Dus als ik een goede professional ben, ben ik daarmee ook een voorbeeld. Christen-zijn helpt me om vertrouwen te hebben in het proces en niet alleen te kijken naar wat ik op dit moment zie gebeuren, maar om met geloof te kijken. De coronacrisis is moeilijk voor iedereen, maar als christen herinner ik mezelf eraan dat God alles onder controle heeft."

Zijn vrouw Melina vult hem aan. "Denken we echt dat de almachtige God binnen ons denkvermogen past? God zit nog steeds op de troon. Hij verandert niet." Door de coronacrisis merken Eric en Melina dat mensen meer openstaan voor de dingen van God. Melina: "We hadden altijd al gesprekken over het geloof, maar soms moesten we moeite doen om daarvoor af te spreken. Nu vragen mensen uit zichzelf of we tijd hebben om hen iets uit de Bijbel te delen. Christenen die waren afgedwaald, komen weer terug bij God, vaak omdat ze bang zijn."

Op het moment dat dit interview plaatsvond, was er nog weinig duidelijk over hun toekomst. In juni liep het contract van de voetballer bij Feyenoord af. Het Algemeen Dagblad meldde onlangs dat een nieuw contract er niet in zit. Tegenover Opwekking Magazine wijst Botteghin op Gods leiding. "Ik hoop in elk geval nog vele jaren te spelen. Het lijkt me geweldig om te mogen uitkomen voor het eerste elftal van Brazilië. Ook daarin wacht ik op Gods wil."

Lees het volledige interview op de website van Opwekking Magazine.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events