cda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2020 door Patrick Simons

Nieuwe lijsttrekker CDA vandaag bekend

Vandaag wordt bekend wie het CDA zal gaan leiden richting de verkiezingen van 2021. Er zijn nog twee kandidaten over: Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt. De strijd om het lijsttrekkerschap van de christelijke partij trok de afgelopen weken veel aandacht. Vandaag komt daar als het goed is een einde aan. Om 12.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

In eerste instantie waren er maar liefst vier kandidaten die de nieuwe politieke leider van het CDA wilden worden. Naast de twee eerdergenoemde heren deden ook Mona Keijzer en Martijn van Helvert een greep naar de macht. De laatste gooide echter al snel de handdoek in de ring, toen hij zag dat hij in de peilingen ver achter lag op de anderen. Mona Keijzer ging wel door. Tot afgelopen zaterdag, toen er voor het eerst werd gestemd. Geen van de kandidaten behaalde de benodigde 50% plus 1, waardoor er een nieuwe stemronde moest komen. Daarbij viel Keijzer echter af omdat ze de minste stemmen had.

Keijzer riep vervolgens haar achterban op om op Pieter Omtzigt te stemmen. De leden van het CDA hadden tot gisteren de tijd om hun stem uit te brengen. Tijdens de vorige stemronde ging 48,7% van de stemmen naar Hugo de Jonge en 39,7% van de stemmen naar Pieter Omtzigt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen