Jehova's Getuige
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 juli 2020 door Redactie

Hoe antwoord ik een Jehova's Getuige? Bekijk de video

Jehova's Getuigen komen vaak op onverwachte momenten aan je deur. Ze hebben zich vaak vele uren voorbereid op het gesprek met jou als christen. Veel christenen weten echter nauwelijks wat Jehova's Getuigen geloven en hoe hun leer afwijkt van onvervalst christendom. Misschien helpt deze video je om voorbereid te zijn op het belangrijke gesprek met hen.

Abonneer je op de YouTube-pagina van Christelijke Apologeet

Reacties

H
Als een ex-getuige weet ik de zwakke plekken in de leer van het Wachttorengenootschap. Er zijn verschillende bijbelteksten waardoor een getuige misschien kan gaan nadenken. bv de tekst in Johannes 3:1-7 waar Jezus spreekt over de noodzaak om wederomgeboren te worden wil je het koninkrijk van God kunnen zien en binnengaan. Het Wachttorengenootschap leert dat een “gewone” Jg geen wedergeboorte nodig heeft, hoe kunnen ze dan Gods koninkrijk komen prediken? Ze kunnen het niet zien, laat staan er zelf binnengaan.
H
In dezelfde contekst als hierboven kun je ook Johannes 1:11-13 aanhalen. Het Wachttorengenootschap leert dat de wedergeboorte alleen nodig is voor de 144.000 uit het bijbelboek Openbaring. Maar de bijbel leert dat allen die Hem, Jezus, aangenomen hebben, door de Geest uit God geboren ( wedergeboren) worden. Dat wordt opnieuw bevestigd door Johannes in 1 Johannes 5:1 waar staat dat ‘een ieder’ die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. Er staat nergens in de bijbel dat het alleen voor de 144.000 is.
K
Ik nodig ze uit voor een dienst in mijn kerk. Daarna kunnen we verder praten. Ik moet de eerste nog tegen komen die daar in mee wil gaan.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen