Adebayo Akinfenwa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

14 juli 2020 door Patrick Goede

Cultheld Adebayo Akinfenwa gaat de wereld over na onverwachte promotie: "Allereerst wil ik God bedanken!"

Adebayo Akinfenwa promoveerde onverwachts met zijn voetbalteam naar de Championship. De voetballer met Nigeriaanse roots heeft een fantastische persoonlijkheid en bedankt God in wat sportnieuws.nl het "beste interview ooit na een wedstrijd" noemt. Akinfenwa: "Allereerst wil ik God bedanken, want vandaag heeft Hij het onmogelijke mogelijk gemaakt."

"Amen!", valt een teamgenoot van Wycombe Wanderers hem bij. De club die dit jaar op het derde niveau uitkwam in het Engelse voetbal balanceerde in 2014 op het randje van het betaalde voetbal in Engeland. Ze degradeerden bijna naar de vijfde league en ook dit jaar werden ze vaak gezien als een degradatiekandidaat. Ook Akinfenwa was zijn loopbaan als voetballer lang niet altijd zeker.

Gezegend
Wanneer hij zijn verhaal begint raken zijn teamgenoten enthousiast. "Preach, preach!", roepen ze vrolijk. "Vier jaar geleden stond ik jou ook te woord en was ik technisch gezien werkloos. Het leven van een voetballer bestaat vaak uit meningen en stemmingmakerij. Ik hoop dat mijn verhaal aantoont dat de enige mening die belangrijk is, de mening is die je hebt over jezelf. Ik ben gelukkig en gezegend geweest om een manager te vinden die het in mij zag zitten", vertelt Akinfenwa die vaak bestempeld werd als te zwaar om voetbal te spelen. Met zijn 185 cm en 102 kilo is hij dan ook een imposante verschijning.

Dit zorgde er mede voor dat Akinfenwa uiteindelijk uitgroeide tot cultheld. Er verscheen een biografie over zijn leven ("Ze zeiden dat ik te zwaar was voor voetbal"), hij startte een eigen kledinglijn en kreeg een prominente rol in het bekende voetbalspel FIFA. Daar komt nu dus deze bijzondere promotie bij.

Christen
Van de 38-jarige Akinfenwa is bekend dat hij christen is. Zijn volledige naam is Saheed Adebayo Akinfenwa, hij groeide op met een islamitische vader en een christelijke moeder.

Reacties

M
Schitterende kerel ????.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.