Dorien Doorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

22 juli 2020 door Patrick Goede

Deze uitvoering van 'Turn! Turn! Turn!' door Dorien Doorn is bijzonder mooi!

Deze uitvoering van 'Turn! Turn! Turn!' door Dorien Doorn in de Stadskerk is werkelijk prachtig. Het nummer dat oorspronkelijk van The Byrds afkomstig is, vertelt het verhaal van Prediker 3:1-8. Er is een tijd voor alles. Een tijd om geboren te worden en een tijd om dood te gaan, een tijd om te breken en een tijd om te helen.

Treffend voor deze tijd is daarbij de tekst uit vers 5: "Er is een tijd om te omhelzen en een tijd om daar vanaf te zien". Let ook op de gebarentolk wanneer ze "het verzamelen van stenen" vertaalt. Doet het je ergens aan denken? Geniet in ieder geval van dit schitterende nummer.

Prediker 3:1-8

Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. 2Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien. 3Er is een tijd om te doden en een tijd om te helen, een tijd om af te brekenen een tijd om op te bouwen. 4Er is een tijd om te huilenen een tijd om te lachen, een tijd om te rouwen en een tijd om te dansen. 5Er is een tijd om te ontvlammen en een tijd om te verkillen, een tijd om te omhelzenen een tijd om af te weren. 6Er is een tijd om te zoekenen een tijd om te verliezen, een tijd om te bewarenen een tijd om weg te gooien. 7Er is een tijd om te scheuren en een tijd om te herstellen, een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken. 8Er is een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten. Er is een tijd voor oorlog en er is een tijd voor vrede.

Reacties

C
Wauw, wat een talent. Prachtig.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events