Tom Tarrants
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 juli 2020 door Patrick Goede

Tom Tarrants was een racist: een Bijbeltekst opende zijn ogen

Hij ging onlangs met pensioen, de gerespecteerde pastor en christelijk leider Tom Tarrants, hij is 72 en zijn rustige voorkomen doet niets vermoeden van de haat waarmee hij opgroeide in de KKK. "Ik deed mijn geloofsbelijdenis op mijn 13e in Alabama. Ik haatte zwarte mensen, ik haatte Joden, ik haatte Democraten en ga zo maar door", vertelt Tom aan CBN News.

Zijn haat en racisme verergeren in de jaren 60. Hij overleeft ter nauwer nood een confrontatie met een SWAT-team in 1968 wanneer hij een bom wil plaatsen bij een Joodse voorvechter van burgerrechten. Hij heeft vier schotwonden, herstelt en moet 30 jaar de gevangenis in. Daar komen vijf jaar bij omdat hij probeert te ontsnappen.

Hij wordt gedwongen om in de gevangenis samen te werken met allerlei groepen, onder wie zwarte Amerikanen. Dit verandert al het één en ander. Maar wanneer Tarrants in de Bijbel leest dat je niet kunt zeggen van God te houden om vervolgens je broeder te haten, gaan zijn ogen pas echt goed open (1 Johannes 4:20-21).

"Ik besefte dat er een groot verschil was tussen mensen die niet meer haten en hen daadwerkelijk liefhebben", vertelt Tom. Uiteindelijk wordt hij vervroegd vrijgelaten en vertelt hij zijn verhaal aan bekende sprekers als Billy Graham. Hij gaat verscheidene vriendschappen aan met zwarte Amerikanen en wordt zelfs pastor. "Je buurman komt tot je in verschillende kleuren, leer uit de Bijbel en hou van elkaar", aldus Tom Tarrants.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events