Hervormd Krabbendijke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Hervormd Krabbendijke hoopt op komst ds. F. Wijnhorst

De hervormde gemeente in Krabbendijke (foto) heeft een beroep uitgebracht op ds. F. Wijnhorst. De predikant uit Katwijk aan Zee kan in het Zeeuwse dorp de naar Serooskerke vertrokken ds. S. A. Doolaard vervangen.

Ds. P. A. Verbaan verlaat de Oude Kerk in Ermelo. De PKN-predikant heeft een beroep uit Ede (Nieuwe Kerk) aanvaard. Ook de protestantse gemeente in Maasdam verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. M. H. van de Graaf aanvaardt het beroep. De kerkenraad in Maasdam zocht naar een nieuwe dominee nadat ds. J. Prosman in 2018 uit zijn ambt werd ontheven.

In Ter Aar hoop de hervormde gemeente op de komst van ds. W. H. Hendriks na het vertrek van ds. W. H. van Boeijen (ontheven). Ook de gereformeerde kerk (PKN) in Bolsward heeft een beroep uitgebracht, nadat ds. J. G. van der Windt vorig jaar naar Katwijk aan Zee vertrok. Ds. A. J. J. van Vliet kan in Bolsward aan de slag.

Ds. J. M. Molenaar blijft verbonden aan de hervormde gemeente (Oude Kerk) in Ede. Hij bedankt voor een beroep uit Zoetermeer (Morgenstergemeente). Ook in Kootwijk-Kootwijkerbroek zoekt de kerkenraad verder naar een nieuwe predikant. Ds. K. E. Schonewille zou daar ds. W. Peene (Terneuzen) kunnen opvolgen, maar de predikant uit Waarenburg heeft bedankt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.