Televangelist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2020 door Patrick Goede

Omstreden Amerikaanse tv-evangelisten ontvangen miljoenen aan overheidssteun

Meer dan tienduizend religieuze organisaties in de VS, waaronder een aantal tv-evangelisten, hebben gezamenlijk 3 miljard dollar aan overheidssteun ontvangen. Een groot deel daarvan ging naar aan de Rooms-Katholieke Kerk verbonden organisaties, dat meldt de Christian Post.

De 'televangelists' Jim Bakker en Peter Popoff ontvingen allebei tussen de 350.000 en 1 miljoen dollar. Jim Bakker presenteert tegenwoordig de 'The Jim Bakker Show' en behoorde, samen met zijn vrouw, in de jaren 70 en 80 tot Amerika's meest bekende evangelisten op tv. Ze hadden het programma PTL, oftewel "Praise The Lord".

Ze leefden in luxe huizen en bezaten dure auto's. Maar door een seksschandaal, de bekentenis van Tammy's drugsgebruik en grootschalige fraude moesten ze noodgedwongen stoppen. Jim belandde zelfs vijf jaar achter de tralies.

Popoff stond bekend om zijn "miracle water" dat kanker en andere ziekten zou genezen. Ook Jimmy Swaggert, leider van de Family Worship Center, is omstreden. Zo kwamen er ook over hem seksschandalen aan het licht in de jaren 90. Hij ontving tussen de 2 en 5 miljoen dollar aan overheidssteun.

Joyce Meyer ontving tussen de 5 en 10 miljoen dollar voor haar Joyce Meyer Ministries. 19 religieuze organisaties kregen uiteindelijk dit bedrag, het hoogste in de zogenaamde 'PPP-regeling' (Paycheck Protection Program), waaronder zeven katholieke organisaties. 

Sommige atheïsten maken bezwaar tegen het uitkeren van deze grote bedragen aan religieuze organisaties maar voormalig rechter en professor Michael McConnell zegt daarover: "Het doel van deze regeling was om werkgevers te subsidiëren zodat de werknemers niet ontslagen zouden worden, en dat is net zo belangrijk voor medewerkers van een kerk, als mensen die werken als receptionist."

Reacties

O
Mmm dus de Voorspoedleer werkt toch niet zo als het moet....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events