Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

14 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Martin Koornstra over leiderschap: 'Je bent geboren om invloed te hebben'

'Ik werd gevraagd als leider vanwege mijn passie. Vaardigheden en competenties moest ik nog ontdekken en flink ontwikkelen. Veel passie, nog weinig inzicht', schrijft Martin Koornstra op zijn Facebookpagina over de kracht van leiderschap.

Koornstra: 'Gelukkig heb ik een lange weg van training en praktijk mogen afleggen gevuld met vallen en opstaan om te groeien in karakter en in kwaliteiten. Een pijnlijke route die vooral uit ‘snoeien en snijden’ bestaat en waarop mensen soms ook teleurgesteld zijn geraakt in mij. Parallel met de diepgaande ontwikkeling op die twee gebieden (karakter en kwaliteiten), is mij door anderen steeds meer autoriteit toevertrouwd.

Volgens mij behoort gezonde leiderschapsgroei zo te gaan. We streven niet zozeer naar het vergroten van onze invloed, zoals veel leiderschapstrainers je vertellen. Wat mij betreft is dat de verkeerde invalshoek. Invloed kun je namelijk vergroten zonder daarmee een gezonde impact te hebben. Groeien in leiderschap is groeien in de kwaliteit van je invloed. Die kwaliteitsgroei zegt vooral iets over wat er in jou verandert in plaats van wat je bij anderen wilt bewerken.'

De oprichter van Royal Mission nodigt zijn volgers uit om door de ogen van God te kijken. 'Hij schiep jou met een concreet doel. ‘God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren…’ (Genesis 1:26). De mens, dus jij ook, werd gemaakt met de bestemming om te heersen. Niet overheersen en onderdrukken, maar geschapen om verantwoordelijkheid te dragen. Je bent geboren om invloed te hebben. Kwalitatieve, hemelse invloed namens God.

Wanneer jij investeert in de groei van je persoonlijkheid en tijd neemt om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen, dan word je automatisch meer autoriteit gegeven. Wanneer jij toeneemt in kwaliteit, geeft God je de kwantiteit die Hij voor je klaar heeft liggen. Daarom wordt leiderschap in het koninkrijk van God niet afgemeten aan het aantal mensen waar je sturing aan geeft, maar aan het hoeveelheid mensen die je dient.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events