Baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2020 door Redactie

Baudet reageert op bijzondere wijze op recensie CGK-predikant

Thierry Baudet, fractievoorzitter van het Forum voor Democratie, heeft op Twitter op bijzondere wijze gereageerd op een recensie die ds. C. P. de Boer vorige week in het Reformatorische Dagblad schreef. De recensie, met de titel 'Het evangelie volgens Baudet', is nu ook bij hemzelf opgevallen en op Twitter reageert hij. 

De christelijke gereformeerde predikant haalde vorige week behoorlijk hard uit naar Baudet en zijn nieuwe boek ‘politiek van het gezond verstand’. Hij stelde onder andere dat de lijsttrekker van Forum zichzelf ‘presenteert als leider van een nieuwe religieuze beweging’. Ook stelde hij dat Baudet ‘zijn heimwee naar het Europa van weleer vertolkt met behulp van christelijke woorden, terwijl hij de Persoon, de betekenis en de consequenties van het christelijke geloof radicaal afwijst’. Daarom is De Boer van mening dat een christen een ander pad dient te bewandelen.

Op Twitter reageert Baudet opvallend op de recensie. De recensie begon met de zin ‘Wie zijn verstand gebruikt, volgt Thierry Baudet’, waarna uitgelegd wordt dat dit de boodschap van het nieuwe boek is.  ‘Eerste recensie POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND’, schrijft Baudet vervolgens op Twitter. “Het evangelie volgens Baudet. Wie zijn gezond verstand gebruikt, kiest voor FVD.”

Uiteraard wordt er onder zijn tweet volop gereageerd. Ook Gerjan van den Heuvel, duoraadslid namens ChristenUnie in Amsterdam, reageert als door een wesp gestoken. ‘Thierry, zou je deze misleidende tweet niet weghalen?’, vraagt hij zich af. ‘De recensie maakt namelijk korte metten met jouw cultuurchristendom met een politiek sausje waarin je zelf de Messias speelt.’

Vond je dit mooi? Word dan nu CIP+ lid!

Reacties

W
Ondermaats en triest deze van Baudet te verwachten reactie; alsof het gezonde verstand aan zijn kant van de streep zit. Bevestigt maar weer eens dat hij aan een Messiascomplex lijdt - een soort Napoleon. Hoop dat Bram Bakker hem nog kan helpen om weer met beide benen op aarde te landen. Cor den Boer heeft gewoon de vinger op de zere plek(ken) gelegd en zijn achterban goed gewaarschuwd.
P
Beter cultuurchristendom dan de misleiders van de CU. De Boer laat alleen maar zien hoe kleingeestig men kan zijn hier. Maar ja, het is al langer duidelijk, een klein land brengt kleine geesten voort.
K
Heel normaal tegenwoordig. Openlijk de boel verdraaien in de hoop dat je publiek niet verder kijkt dan hun neus lang is.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.