Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Stichting Gave

Stichting Gave viert jubileum met magazine

Stichting Gave viert haar 25-jarig bestaan met een gratis magazine, vol hoopvolle verhalen van vluchtelingen. In het magazine staan ook mooie initiatieven van kerken en christenen in Nederland waarin vluchtelingen zich gezien en geliefd weten.

In 2020 kijkt Gave terug op de 25 jaar waarin zij tot zegen zijn geweest van vluchtelingen, en christenen die contact met vluchtelingen hebben. Op 21 maart had Gave een event gepland om christenen te inspireren met hoopvolle verhalen. Dat kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Het Gave magazine is wel gratis te verkrijgen via de website van Gave.

Levensveranderende ontmoetingen
Het magazine verhaalt over levensveranderende ontmoetingen. Gave ziet al 25 jaar dat er mooie dingen gebeuren als Nederlandse christenen en vluchtelingen elkaar ontmoeten.

Job vertelt in het magazine bijvoorbeeld: ‘Ik vond dat vluchtelingen hier niet thuishoorden.’ Als hij Hossein en zijn broertje ontmoet in het azc wordt dat anders. ‘Ik had nooit echt nagedacht over vluchtelingen als mensen, ik zag ze alleen als profiteurs. Na dat bezoek veranderde mijn houding.’
Voor Nederlandse christenen én voor vluchtelingen maakt ontmoeting een verschil. In het magazine leest u hoe het ook Hosseins leven veranderde.

Hoopvolle verhalen
In het eenmalige Gave magazine staat het verhaal van Job en Hossein, maar ook:
- Onderzoek: Vluchtelingen zijn een aanwinst voor de kerk
- Interview Andries Knevel met Jan Pieter Mostert
- Column van Gert Jan Segers, Sara van der Toorn-Mohi en Henk Bouma
- Bak eens een Syrische pannenkoek
- Kort verhaal Otto de Bruijne

25 jaar Gave
In 1994 is Gave opgericht om christenen te inspireren en toe te rusten in hun contact met vluchtelingen. Gave verlangt ernaar dat vluchtelingen gezien en geliefd worden. In 2020 kijkt Gave dankbaar terug op 25 jaar werk voor vluchtelingen. Ook met een dubbel gevoel, omdat het werk nog steeds hard nodig blijft.

Klik hier om het magazine van Gave gratis te ontvangen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.