Syrië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Patrick Goede

Ook na terugdrijven terreurgroep IS lopen christenen in Irak gevaar

Aid to Church in need, een humanitaire organisatie de afgelopen vijf jaar 53 miljoen aan noodhulp leverde aan christenen in Irak, heeft een groot onderzoeksrapport gepubliceerd over de christenen die nog steeds op de vlakten van Ninevé wonen in Irak. Ze stellen vast dat zonder "noodzakelijke stappen" het aantal christenen zal teruglopen tot slechts 23.000.

Dit betekent dat er slechts 20 procent van de christelijke populatie over is sinds IS Irak probeerde over te nemen in 2014. Volgens Aid to Church in need worden de christenen in Irak dus "met uitsterven bedreigt".

"De resultaten laten zien dat de christelijke community alleen hersteld kan worden als de aandacht uitgaat naar educatie, veiligheid, economische ] oplossingen op de lange termijn en wederopbouw", aldus het rapport volgens de Christian Post

Van de ondervraagde christenen in Ninevé gaf 87 procent aan zich niet veilig of onveilige te voelen. 67 procent denkt dat het zeer waarschijnlijk is dat IS terugkeert naar het gebied. Verder geeft 69 procent aan te willen vluchten uit Irak.

De organisatie Aid to church in Need geeft aan zich nu meer te gaan richten op het wederopbouwen van kerken die verwoest zijn. Volgens de organisatie zijn er 34 kerken verwoest, 132 kerken hebben brandschade en nog eens 197 kerken zijn gedeeltelijk beschadigd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events