geld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 juli 2020 door Redactie

Dominee maakt christelijke variant op populair bordspel

Monopoly is ongetwijfeld het meest populaire bordspel. Het is dan ook beschikbaar in tal van varianten. Dominee Marien Kollenstaart uit Goudriaan heeft nu echter wel een heel bijzondere variant bedacht: Monoholy. Bij deze christelijke variant van het spel wint juist degene met het mínste geld!

Het Algemeen Dagblad sprak met de predikant die deze variant van het spel bedacht. Hotels heten ‘hemelhuisjes’, straten hebben Bijbelse termen als geloof, hoop, liefde, vergeving en trouw gekregen en je kunt onder andere op ‘Station Jeruzalem’ terecht komen. Er worden voortdurend referenties gemaakt naar de Bijbel. Zo pakt het zoontje van Kollenstaart in bijzijn van de verslaggever een kanskaart: ‘De vader gaf de verloren zoon onverdiend de mooiste jas, een gouden ring, het duurste eten en een groot feest. Jij mag ook altijd opnieuw beginnen. Ga naar start en krijg 200.’

Er is bewust gekozen om het principe van het spel helemaal om te draaien. Straatnamen zijn veranderd door mooie eigenschappen die in de Bijbel genoemd worden. Zo heet de Kalverstraat ‘Heb je naaste lief zoals jezelf’. Heb jij een straat in bezit en komt een tegenspeler op die straat? Dan zal je tegenspeler niet moeten betalen zoals bij het reguliere monopoly, maar krijgt hij of zij juist geld. “Want in het echte leven wordt iemand ook blij van bijvoorbeeld liefde”, vertelt Kollenstaart. “Dat maakt je pas echt rijk.” Degene met het minste geld wint uiteindelijk het spel.

Lees het hele artikel in het Algemeen Dagblad.

Reacties

Klinkt boeiend. Ga zeker het spel bekijken en misschien kopen.

Heb het spel veel gespeeld, maar dat was voor Corona.....

Dit wordt, wie weer het nieuwe normaal spel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.