Els van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 juli 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik verlang naar een gezin, maar God heeft mijn gebed niet verhoord'

"Ik ben een vrouw van in de 30 en ik heb al jaren het verlangen om te trouwen en een gezin te stichten. God heeft mijn gebed nog niet verhoord. Ik ben wel alle jaren trouw gebleven aan de Heer", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Ik heb een kennis die al een tijd gescheiden is", vervolgt de vragensteller. "In het vorig huwelijk was die kennis getrouwd met een ongelovige, terwijl mijn kennis christen was. Ook is er overspel gepleegd door die kennis. Nu is die kennis hertrouwd met een christen en is zwanger. Ik begrijp echt helemaal niets meer van God, Zijn rechtvaardigheid en zegen. Ik gun die kennis het huwelijk en de kinderzegen hoor, daar niet van, maar ik snap niet dat God die kennis wel zegent en mij niet."

Els van Dijk (foto), directeur van de Evangelische Hogeschool geeft antwoord. "Het is mijn hartelijke overtuiging dat God erop uit is om elk schepsel van Hem overvloedig te zegenen zodat hij of zij vervolgens tot zegen kan zijn in dat wat we hier op aarde te doen hebben. Dat geldt dus ook voor jou. God heeft jou geschapen zodat jij een vruchtdrager zou zijn. Waar, op welke manier en in de context van welke levensomstandigheden, dat mag je dag aan dag ontdekken. We kunnen hierin twee fouten maken.

We formuleren voor onszelf éérst de levensomstandigheden die wij van belang vinden, die we prettig vinden, waar we hoopvol over zijn, en we hopen vervolgens dat God ons hierin zal zegenen. Maar dat is precies de verkeerde volgorde. We mogen eerst stilstaan bij ontdekken wat de levensopgave is die God voor ons heeft om er vervolgens op te vertrouwen dat Hij ons de levensomstandigheden geeft en toevertrouwt die daarbij passen.

De tweede fout die we kunnen maken is dat we gaan vergelijken met anderen en dat we óók nog willen snappen waarom het bij een ander anders gaat dan bij jezelf. Maar daar gaan wij helemaal niet over en je zult er ook nooit (of slechts gedeeltelijk) een antwoord op krijgen. Het gaat erom dat jij tot jouw bestemming komt. Dat is jouw verantwoordelijkheid en daar heb je je handen vol aan.

Ik hoop dat je op deze manier in de ontspanning kunt staan van een leven met God, dat je uitgaat zien naar de verrassingen die Hij voor je in petto heeft en dat elke dag in het teken staat van het grote verlangen: 'Ik zal niet gaan, tenzij Gij mij zegent!'", aldus Van Dijk.

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

M
Wat een wijs antwoord van Els. Daar kun je verder mee.
J
J
Ik heb een tot nu toe rijk gezegend leven achter de rug. Trouwen? Ja graag. Ik gaf mijn leven over aan God en besloot Hem te dienen, hoe dan ook. Nu, achterom kijkend kan ik zeggen dat ik een mooi leven heb gehad. Strijd rondom het willen trouwen was er regelmatig, maar ook dankbaarheid. God zegende mij in mijn bediening. Toen ik ouder werd, met pensioen ging, was er in mijn ogen geen hoop meer op een huwelijk. Ik was tevreden. Toen ineens, op 71 jarige leeftijd gaf God mij een man, de weduwnaar van mijn vriendin. Gods wegen zijn wonderlijk
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events