politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Redactie

Ruzie Zuid-Afrikaanse pinksterkerk escaleert: gijzeling en vijf doden

Een gijzeling in een Zuid-Afrikaanse kerk is zaterdag uitgelopen op een drama. In het hoofdkantoor van de kerk in Zuurbekom ontstond een schietpartij waarbij minstens vijf mensen om het leven zijn gekomen. De politie heeft ook een aantal gijzelaars kunnen redden. Inmiddels zijn er maar liefst 46 verdachten opgepakt.

Volgens de politie had het drama veel erger kunnen aflopen en is een groot bloedbad voorkomen doordat men op tijd ingreep. Vier van de vijf mensen die omkwamen werden doodgeschoten in een auto. Deze auto werd daarna in de brand gestoken. Het zou gaan om een grote ruzie tussen leden binnen de kerk. Er zijn een groot aantal mensen opgepakt waaronder ook politieagenten en beveiligers. Ook zijn er tal van wapens in beslag genomen. 

Het betreft de International Pentecostal Holiness Church. Dit is een van de grootste en rijkste Pinksterkerken van het land. Tijdens de massale diensten staat met name gebedsgenezing centraal. De kerk werd in de jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Frederick Modise en maakte in de decennia daarna een gigantische groei door. Het drama van zaterdag vond plaat op het hoofdkantoor van de kerk in Zuurbekom. Daar woonde een grote groep mensen die plotseling werden aangevallen en gegijzeld.

Het zou gaan om een langdurig conflict dat is ontstaan nadat de leider van de kerk, Glayton Modise, in 2016 overleed. Hij was de zoon van de oprichter. Glayton had twee zoons die allebei vonden dat ze het recht hadden om de leider van de kerk te zijn nadat hun vader overleed. Deze ruzie duurt volgens lokale media inmiddels al ruim vier jaar en escaleerde afgelopen zaterdag in de gijzeling en de schietpartij met minstens vijf doden tot gevolg.

Reacties

O
Geld macht en...

Speelt Voorspoedleer hier een grote rol?!
Eerder het van God los zijn.
Eli had twee zonen: Hofni en Pinichas......
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen