Zegelstempel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Zegelstempel uit tijd van Nehemia en Ezra gevonden in Jeruzalem

Een unieke zegelstempel is gevonden in tijdens archeologische opgravingen op de Givati-parkeerplaats opgraving in de stad van David, in het Jerusalem Walls National Park, schrijft Joods.nl. Ze werden gevonden naast het puin van een groot bouwwerk dat tijdens de Babylonische vernietiging van Jeruzalem werd vernietigd.

"Vondsten uit de Perzische periode uiterst zeldzaam en daarom ontbreekt het ons aan informatie over het karakter en het uiterlijk van de stad in die periode", lichten prof. Yuval Gadot, van de afdeling Archeologie en Oude Nabije Oosten Culturen van de Universiteit van Tel Aviv, en Dr. Yiftah Shalev namens de Israel Antiquities Authority toe. "De nieuwe vondsten op de westelijke helling van de City of David voegen veel informatie toe over de structuur van de stad tijdens de periode van de terugkeer naar Zion, een periode die we vooral kenden uit Bijbelse literatuur (de boeken van Ezra en Nehemia)."

Na de heerschappij van de Babyloniërs (587-538 v. Chr.) kwam die van de Perzen (538-333 v. Chr.). De Perzen gaven de Joden toestemming weer naar Jeruzalem terug te keren, nadat zij door de Babyloniërs in ballingschap waren gevoerd, maakt het Reformatorisch Dagblad duidelijk. Dat gebeurde onder het leiderschap van Ezra en Nehemia.

Foto: Israel Antiquities Authority

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events