In God we trust
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Patrick Goede

Atheïstische 'Satanic Temple' dreigt met rechtszaak tegen 'In God we trust' op vlag Mississippi

Een atheïstische groepering die zichzelf de 'Satanic Temple' noemt dreigt met een rechtszaak te komen wanneer de staat Mississippi het motto 'In God we trust' toevoegt aan haar vlag, meldt de Christian Post

Onlangs besloot gouverneur Tate Reeves dat de confederale vlag, die door velen wordt geassocieerd met het Amerikaanse slavernijverleden, uit de staatsvlag verwijderd moest worden. Volgens een nieuwe wet zou daar nu 'In God we trust' voor in de plaats komen. 

Maar de advocaat van Mississippi heeft nu een brief gekregen waarin bezwaar wordt gemaakt tegen deze beslissing. The Randazza Legal Group, die de Satanic Temple representeert, schrijft: "Een symbool dat voor verdeeldheid en uitsluiting zorgt verwijderen en vervangen door een ander teken van verdeeldheid en uitsluiting zorgt niet voor minder uitsluiting."

"We kunnen ons goed voorstellen dat veel mensen nogal geschokt zouden zijn als er 'In Satan we trust' op de vlag zou komen te staan", maakt de groep haar punt. Het statement 'In God we trust' werd het officiële motto van de Verenigde Staten in 1956, toen president Eisenhower een wet ondertekende waardoor het motto ook op al het geld kwam te staan. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events