Marten Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2020 door Redactie

Online kerkzijn werkt niet volgens Marten Visser: 'Laat iedereen weer naar kerk gaan'

‘Online kerkzijn werkt niet.’ Dat is de conclusie die predikanten en zendeling Marten Visser in het Reformatorisch Dagblad trekt naar aanleiding van wat hij afgelopen maanden gezien heeft. Het aantal kijkers en luisteraars daalde namelijk flink. Daarom pleit hij ervoor om iedereen weer naar de kerk te laten gaan.

‘Naar een scherm kijken is individueel’, aldus Visser. ‘Een kerkdienst is een groepsgebeuren. Niet voor niets valt, als in het Nieuwe Testament het gemeenteleven beschreven wordt, ruim vijftig keer het woord “elkaar”. Volgens de predikant is het simpelweg veel lastiger om je gedachten erbij te houden wanneer je een onlinedienst volgt. De verleiding om weg te klikken is dan ook behoorlijk groot.

Hij vindt dat veel kerken veel te nonchalant met de coronacrisis omgaan. ‘We hebben de gelegenheid gekregen om vanaf 1 juli weer iedereen die dat wil naar de kerk te laten gaan. Maar verreweg de meeste kerken doen dat niet. Vrijwel alle kerken lijken zich te beperken tot een of twee kerkdiensten met een beperkt aantal kerkgangers. Eerlijk gezegd vind ik dat moeilijk te begrijpen. Het is Bijbels te verlangen naar de fysieke samenkomst van Gods volk om Hem te prijzen.’ Daarom stelt Visser dat we iedereen weer de kans moeten geven om elke week naar kerk te gaan.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

E
En als iedereen door jouw dienst met Corona besmet raakt? Je kunt ook in kleine vriendengroepjes van 2 tot 5 mensen eredienst houden: priesterschap van alle gelovigen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.