oggin urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juli 2020 door Redactie

Lerend ouderling beroepbaar in Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland

Groot nieuws voor de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland (OGGiN). De kerk heeft namelijk ingestemd met de toelating van A. J. van Wingerden tot lerend ouderling. Dat betekent dat hij nog deze zomer beroepbaar zal worden.

Na een classisvergadering maakte de kerk zelf via een persbericht bekend dat Van Wingerden vanaf 13 juli beroepbaar zal zijn. De 45-jarige inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht werd vorig jaar door de Commissie van Onderzoek al toegelaten tot de studie voor predikant. Hij is gehuwd, heeft meerdere kinderen en was eerst werkzaam als verpleegkundige op de Intensive Care.

De afgelopen periode werd hij begeleid door ds. A. Kort en ds. Th. L. Zwartbol. Van Wingerden wordt de achtste dienstdoende predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland. In totaal zijn er 56 verschillende gemeenten. De verwachting is dan ook dat hij tientallen beroepen gaat krijgen.

Reacties

O
Een lerend ouderling spreekt een stichtelijk woord en is nog geen predikant in de volle bediening (dus incl. de sacramenten).
Waar staat in de Schrift dat een sacramentbediening zou moeten geschieden door "officiële" ambtsdragers?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.